Barça
Esports  /  Barça 26/09/2019

Aquest divendres comença el judici entre Neymar i el Barça

El litigi té per objecte resoldre les discrepàncies sobre la liquidació econòmica

Efe
2 min
Neymar, davanter del PSG

BarcelonaEl Barça i el davanter brasiler Neymar estan citats aquest divendres al jutjat social número 15 de Barcelona per una doble demanda relacionada amb la prima de renovació que l'exjugador blaugrana va pactar l'estiu del 2016, un any abans de marxar al PSG. El litigi, en l'àmbit laboral, té per objecte resoldre les discrepàncies sobre la liquidació econòmica en el moment de la marxa del jugador al PSG l'agost del 2017.

Després de dos ajornaments, la vista se celebrarà aquest divendres i hi estan convocats tant Neymar com els representants del Barça, tot i que el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, no hi anirà. El jugador ha arribat aquest dijous a Barcelona. Les parts estan citades a les 9.30 hores. Amb anterioritat a l'inici de la vista, han de comparèixer davant l'advocada de l'administració de Justícia per completar el tràmit de conciliació. Si no s'arriba a un acord, fet que sembla més que probable, començarà el judici oral.

Si Neymar hagués tornat al Barça aquest estiu –el club va estar negociant el seu retorn durant setmanes amb el PSG– hauria retirat la demanda, però el procés ha seguit el seu curs. L'internacional brasiler va demandar el seu antic club per no haver-li abonat la totalitat de la prima que va pactar per la seva renovació fins al 2022, i que ascendia a 43 milions d'euros bruts. El jugador va cobrar inicialment 14 milions d'euros per l'ampliació del seu contracte, però el Barça no li va abonar els 29 milions restants després que Neymar decidís, mesos després, fitxar pel PSG previ pagament de la seva clàusula de rescissió, que ascendia a 222 milions d'euros.

Per la seva banda, el Barça també va demandar el jugador, a qui exigeix una indemnització de 75 milions d'euros per incompliment de contracte. El judici està previst que se celebri a la sala 221 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, i està envoltat d'una enorme expectació mediàtica. A més, podrà ser seguit en directe, des de la sala de premsa, pels periodistes acreditats que no puguin accedir a la sala de vistes.

stats