LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 14/12/2015

Arsenal-Barça, als vuitens de final de la Champions

El Madrid jugarà amb el Roma, l'Atlètic de Madrid amb el PSV de Cocu

Albert Llimós
2 min
El sorteig de vuitens de final de la Champions / UEFA

BarcelonaEl Barça ha conegut aquest dilluns el rival per als vuitens de final de la Lliga de Campions: l'Arsenal. Els 'gunners' són uns vells coneguts dels catalans, ja que s'han enfrontat en set ocasions durant els últims anys, la més recordada, la final de París del 2006, en la qual el conjunt de Frank Rijkaard va sumar la segona Champions de la història del club. L'equip de Luis Enrique arrencarà la fase definitiva de la Champions el dimarts 23 de febrer, a l'Emirates Stadium de Londres, i la tornada serà al Camp Nou, el dimecres 16 de març. L'argentí Javier Zanetti ha estat l'ambaixador de la final de Milà, que se celebrarà el 28 de maig a San Siro, i la mà innocent que ha extret la bola del Barça.

El Reial Madrid, per la seva part, jugarà els vuitens de final de la Champions contra el Roma de Rudi Garcia, que va estar al grup del Barça a la primera fase i va caure golejat 6 a 1 al Camp Nou. El Wolfsburg alemany ha estat el més beneficiat del sorteig, ja que ha quedat emparellat, aparentment, amb el rival menys difícil, el Gant belga. Enguany també es reeditarà el PSG-Chelsea de la temporada anterior, amb Laurent Blanc enfrontant-se a José Mourinho. El Bayern Munic de Pep Guardiola jugarà contra el Juventus, l'últim finalista de la competició, i que va caure amb el Barça a Berlín. L'Atlètic de Madrid també ha tingut un sorteig bo per als seus interessos, s'enfrontarà amb el PSV de Phillip Cocu. El Benfica jugarà contra el Zenit de San Petersburg, i el Manchester City competirà amb el Dinamo de Kíev.

Sorteig enmig d'unes relacions estables

Al sorteig celebrat a Nyon hi ha assistit el director d'esports professionals, Albert Soler, l'encarregat d'acudir a la cita de la UEFA. Un acte que arriba dos dies abans de la reunió del Comitè d'Apel·lació de la UEFA, que es reunirà el dia 16 de desembre per tractar el cas de les estelades. El Barça ha estat multat en dues ocasions per part del màxim organisme del futbol europeu, i el club blaugrana va presentar un recurs per defensar la llibertat d'expressió dels seus seguidors. La primera multa va arribar a la final de Berlín, contra el Juventus, per exhibir estelades que representen una manifestació política que la UEFA no permet.

Tal com va explicar l'ARA, el club blaugrana va pactar amb la UEFA que la resolució d'Apel·lació no es conegués fins a mitjans de desembre i s'evités d'aquesta manera que hi hagués una resolució definitiva mentre hi hagués partits de la primera fase. El Barça volia que la polèmica es rebaixés, i aprofitant que la Champions no torna fins al mes de març al Camp Nou –quan es jugaran els vuitens de final sortejats aquest dilluns–, es va voler retardar la resolució. El Barça no confia en un veredicte favorable, i un cop rebi els fonaments jurídics d'Apel·lació, acudirà al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), un pas que no es podrà fer fins al gener.

stats