BARÇA
Esports 02/06/2015

El jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona es declara competent per portar el cas Neymar

L'Audiència Nacional va acabar decidint que el cas s'havia de portar a Barcelona

Ara
2 min
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu seran jutjats en el cas que estudia un possible frau en el fitxatge de Neymar.

BarcelonaEl Jutjat d’Instrucció núm. 22 de Barcelona s'ha declarat competent per seguir la Instrucció del cas Neymar, una vegada l’Audiència Nacional va considerar que la causa s’havia de remetre als jutjats de Barcelona. El jutjat també accepta decidir sobre els recursos presentats pels acusats, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i el Barça, sobre l'afer. El cas ha recaigut sobre el jutge Juan Emilio Vilá Mayo del Jutjgat d'instrucció número 22, qui ha acceptat la seva competència per conèixer aquest cas.

La Sala Penal de l'Audiència Nacional va deixar el darrer 22 de maig en mans de l'Audiència de Barcelona decidir si hi va haver delicte en el cas Neymar. Deixant també en mans d'aquest tribunal decidir sobre els recursos presentats pel club, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell contra el seu processament. Així ho van decidir els jutges de la secció tercera Alfonso Guevara, Clara Bayarri i Fermín Echarri, els mateixos que la setmana passada van acordar traslladar als jutjats de Barcelona el cas Neymar en considerar que són els òrgans territorials, i no l'Audiència Nacional, els que han de portar aquest assumpte.

Un cop van accedir a la petició del Barça, Bartomeu i Rosell de portar el cas als jutjats catalans, aquests magistrats tenien encara pendent de resoldre els recursos presentats pels tres contra el seu processament per part del jutge Pablo Ruz per delictes fiscals, d'apropiació indeguda i societaris en el fitxatge del brasiler. Els magistrats doncs, van acordar que aquests recursos els hauria de resoldre ara l'Audiència de Barcelona, encara que els jutges de l'Audiència Nacional afirmen que la instrucció que va fer Ruz va ser correcta i no ha de ser anul·lada, ja que era llavors el jutge competent per investigar el assumpte. L'Audiència de Barcelona ho accepta i ara decidirà sobre els recursos i el cas.

stats