FEB

Nou marc de contractació legal

La FEB aprovarà dissabte el nou sistema de quotes per a la temporada 2011-12

Els equips de la Lliga Femenina hauran d'inscriure un mínim de quatre jugadores que, entre els 15 i els 20 anys, s'hagin format durant almenys tres temporades en clubs de l'Estat

Mentre els millors equips de l'ACB lluiten pel títol, els clubs encara no tenen clar el marc de contractació legal per a la propera temporada, quan el sistema de quotes actual s'ha de modificar. Arriben les dates claus per fitxar jugadors i les regles encara no estan gens clares.

La Federació Espanyola (FEB) aprovarà aquest dissabte a Madrid una nova reglamentació per a la propera temporada. Ho farà en el marc de la seva Assemblea General. A partir d'ara els clubs no hauran de tenir un número determinat de jugadors seleccionables sinó que hauran de tenir gent formada a l'Estat.

En el cas de la Lliga Femenina, per exemple, els equips hauran d'inscriure un mínim de quatre jugadores que, entre els 15 i els 20 anys, s'hagin format durant almenys tres temporades en clubs de l'Estat. La xifra augmenta a cinc components per a plantilles que utilitzin les 12 fitxes.

El sistema que haurà d'utilitzar l'ACB no serà gaire diferent ja que, a partir de la temporada 2011-12, l'obligació de quotes que regia fins ara serà considerada il·legal ja que les directrius de la Unió Europea s'han vist modificades.

A més, la FEB tractarà a partir d'ara com a comunitaris aquells jugadors de països amb acords amb la Unió Europea, com ara els integrants de l'Acord Cotonú.