Bàsquet - NBA

El català Jordi Fernández fa història i entrenarà els Brooklyn Nets

La franquícia de la NBA ha confirmat el badaloní com a tècnic

4 min
Jordi Fernández abraçant Stephen Curry

BarcelonaTal com ha anunciat la franquícia, el badaloní Jordi Fernández serà l'entrenador dels Brooklyn Nets. L'equip ha confirmat el tècnic de 41 anys, que fins ara era ajudant de Mike Brown als Sacramento Kings, tot i que no ha volgut concretar els detalls de l'acord. El català es convertirà en el tercer europeu a entrenar a la NBA després d'Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i Darko Rajakovic (Toronto Raptors).

"Estic molt agraït de dirigir els Nets com a entrenador i mai agrairé prou aquesta oportunitat emocionant. La meva família i jo estem encantats d'unir-nos a una organització tan increïble i formar part de la vibrant comunitat de Brooklyn. Tinc ganes de treballar amb aquest talentós grup de jugadors i impulsar col·lectivament el nostre equip. Junts, estarem totalment compromesos per construir alguna cosa especial per als aficionats dels Nets, de la qual puguin estar orgullosos durant els pròxims anys", ha avançat l'entrenador català.

"Estem encantats d'anunciar Jordi Fernández com a nou entrenador de Brooklyn. A mesura que avançàvem a través d'una extensa recerca durant les últimes sis setmanes, cada cop va quedar més clar que en Jordi és el millor entrenador per liderar el nostre equip. En Jordi aporta un conjunt divers d'experiències i coneixements de bàsquet adquirits al llarg d'una carrera d'entrenador que l'ha portat per tot el món. A cada pas del camí, ha demostrat constantment la capacitat d'implementar processos forts i sistemes creatius dissenyats per optimitzar la plantilla específica de cada equip. Ha demostrat la seva capacitat per construir relacions genuïnes i aconseguir el respecte de jugadors de tots els nivells, i estem segurs que els nostres jugadors es beneficiaran molt de la seva experiència", ha explicat Sean Marks, mànager general dels Nets.

Jordi Fernández i Mike Brown.

"Estem emocionats de donar la benvinguda a Jordi Fernández i la seva família a la gran família dels Nets. El caràcter d'en Jordi com a líder i el seu èmfasi en l'estructura, els processos i els hàbits inculcaran una identitat als Nets que els nostres seguidors voldran fer-se seva. Esperem treballar amb en Jordi per construir una cultura guanyadora sostinguda a Brooklyn", ha anunciat Joe Tsai, propietari dels Nets.

Fernández va fer història el desembre del 2022, quan va dirigir el seu primer partit com a entrenador dels Sacramento Kings. L’expulsió del tècnic principal, Mike Brown, va provocar que l’ajudant es fes càrrec de l’equip.

Jordi Fernández

L'estiu passat Fernández va aconseguir la medalla de bronze amb la selecció del Canadà al Mundial. L'entrenador, que va ser entrevistat per l'ARA, es va convertir en un dels grans noms del torneig. El tècnic, que té experiència als Cleveland Cavaliers, als Denver Nuggets i als Sacramento Kings, és un dels entrenadors ajudants més respectats de la NBA, on va treballar amb LeBron James. Els Cavs, els Atlanta Hawks, els Phoenix Suns, els Toronto Raptors i els Charlotte Hornets es van interessar per ell. L'oportunitat li arriba procedent dels Nets.

“El que hem vist a les pel·lícules”

“Quan arribes als Estats Units, la NBA i el país en general t’ofereixen les oportunitats que siguis capaç de guanyar-te. Des de baix pots anar creixent. És el que tots hem vist a les pel·lícules, el somni americà. Amb molta feina i il·lusió, pots fer passos endavant. Vinc d’una cultura i d’un bàsquet diferents. La clau és adaptar-te a la cultura i a la feina d’aquí, que és el que ens ha donat a tots dos la possibilitat de tenir la nostra posició aquí”, va explicar fa uns mesos Fernández, que té 39 anys.

“En aquesta lliga, com en altres feines, la paciència és el primer. Jo veig el meu creixement. Als entrenadors ajudants ens respecten molt en aquesta lliga i encara tinc molt camí per recórrer. És veritat que quan assaboreixes una entrevista personal per ser primer entrenador t’il·lusiones, però el que no pots fer és desesperar-te. Cada oportunitat requereix una persona amb unes certes qualitats. Has d’esperar que hi hagi la persona que confiï en tu. A mi ser primer entrenador ni em preocupa ni em desespera. Confio que l’oportunitat m’arribarà tard o d’hora, però he de ser pacient i realista”, diu el badaloní, que té un gran respecte pel sistema de formació català. “Una cosa que fem molt bé a Catalunya és formar els formadors, i això és molt important, ja que sempre pots aprendre dels altres i adaptar-ho a la teva personalitat”, resumeix.

Dibuixos animats i ràdio, en català

El Jordi és molt bo, però a més és un tipus normal que posa dibuixos animats del Club Super3 als seus fills perquè practiquin el català i que sintonitza a través d’internet les retransmissions de Xavi Ballesteros a Ràdio Ciutat de Badalona per seguir els partits del Joventut com un aficionat més. Tot i viure el dia a dia d’una competició tan exigent com la NBA, l’entrenador manté el lligam amb els clubs pels quals va passar abans de canviar de continent. Des del Montgat fins a l’Hospitalet. “Tenia molta il·lusió per aprendre, millorar i construir-me un futur. Al final vaig tenir un gir inesperat i vaig acabar a l’altre costat de l’Atlàntic, però el que feia en aquell moment em tenia ben encaminat al que m’apassionava: ser un bon educador dins del món de l’esport”, recorda amb una passió que s’encomana i que va captar l’interès de Pep Guardiola, que el 2016 va anar a veure un partit seu.

stats