Bàsquet - Lliga Endesa
Bàsquet / ACB15/11/2021

El Barça punxa el dia menys esperat (79-87)

L’equip blaugrana, que cedeix el lideratge de la competició al Madrid, desaprofita una diferència de set punts

BarcelonaEl Barça va perdre el seu primer partit de la Lliga Endesa contra un València Basket ple de baixes (79-87). L’equip blaugrana, que va cedir el lideratge de la competició al Reial Madrid, va desaprofitar una diferència de set punts contra un rival que va saber atacar els canvis defensius del conjunt català. “Ens ha faltat professionalitat. Hem d’analitzar els aspectes mentals, no els que tenen a veure amb el bàsquet”, va dir Sarunas Jasikevicius.

Tot i no poder comptar amb Víctor Claver, Neno Dimitrijevic, Martin Hermannsson, Louis Labeyrie ni Mike Tobey, un València Basket ple de gent jove va competir molt bé durant tot el partit al Palau Blaugana. Jasiel Rivero (18 punts), Xabi López-Arostegui (17) i Bojan Dubljevic (15) van convertir-se en un maldecap per a un Barça que va perdre 17 pilotes. L’equip català havia imaginat un partit fàcil i no va saber recuperar la concentració quan es va veure amb l’aigua al coll.

Cargando
No hay anuncios

El València Basket va arribar a tenir cinc punts d’avantatge durant uns primers 20 minuts que es van tancar amb una mínima renda local de tan sols tres punts (38-35). Espès i amb massa pèrdues de pilota, el Barça va trigar a obrir una escletxa en el marcador. Quan ho va fer (54-47), no va ser capaç de mantenir-la i el conjunt taronja va arribar als últims deu minuts amb el resultat empatat. Un parcial de 2-18 va impulsar les opcions dels visitants (65-77), que van jugar la segona part amb les idees més clares.

Cargando

Triomf del Baxi Manresa (86-75)

El Baxi Manresa, per la seva banda, va superar el Rio Bregoan (86-75), l’equip revelació, i va sumar el seu sisè triomf. El conjunt bagenc va exhibir un gran joc col·lectiu i va repartir 26 assistències. Ismael Bako (17 punts) va ser el màxim anotador d'un equip en el qual 6 jugadors van arribar als 10 de valoració. "Hem jugat amb molt ritme i hem defensat bé. També crec que hauríem hagut d’haver guanyat per més diferència, però en l’últim quart hem perdut pilotes, ens han anotat bàsquets fàcils i hem fallat tirs lliures i safates. Hem abaixat el nivell, però en els tres primers quarts hem estat bé", va analitzar Pedro Martínez.