Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 13/11/2021

El Joventut agafa embranzida al Palau Olímpic (84-78)

La Penya sap patir contra el Casademont Saragossa

2 min
Ante Tomic

BadalonaEl Palau Olímpic comença a ser una llar amb caliu per a la Penya. El Joventut de Badalona ha jugat vuit partits aquesta temporada com a local i tan sols n’ha perdut un. L’equip verd-i-negre es va desfer del Casademont Saragossa (84-78) i va reforçar les seves opcions de disputar la Copa del Rei de Granada. Ante Tomic, que va anotar 18 dels seus 24 punts durant la segona meitat, va tenir un paper decisiu en una tarda en què Derek Willis i Pau Ribas també van fer una bona feina.

“El Palau Olímpic ha estat espectacular i ens ha donat molta energia. Tot i no tenir encert des de la línia de tres punts, hem anotat 84 punts. Seguirem creixent si som valents”, va dir Carles Duran. La Penya va començar el partit jugant amb ritme, però a poc a poc la defensa del Casademont Saragossa va aconseguir limitar la seva circulació de pilota, empobrir el seu joc col·lectiu habitual i, com a conseqüència, rebaixar els seus percentatges d’encert. Animat per l’aportació des de la banqueta d’Adam Waczynski, el rival verd-i-negre va arribar al descans amb el marcador empatat (35-35).

Tomic i Willis van ser els jugadors clau de la Penya durant una segona meitat en què l’equip verd-i-negre va endurir la seva defensa. Això li va permetre recuperar moltes pilotes i protagonitzar accions de contraatac en un dia en què els seus percentatges d’encert des de la línia de tres punts van ser molt baixos. A diferència del que va passar contra el Partizan o el València Basket, el Joventut va saber jugar els últims minuts amb molta maduresa.

Joel Parra

El Barça i el Baxi Manresa, a casa

El Barça rep aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) un València Basket amb moltes baixes al Palau Blaugrana. “Anem a un dels camps més difícils que hi ha a Europa per jugar contra un rival amb una ratxa immaculada a la Lliga Endesa i que ve de jugar un altre gran partit a l’Eurolliga. Amb el talent que ja coneixem, però amb una solidesa defensiva molt remarcable. És un partit molt difícil però molt il·lusionant per la complexitat i la importància del rival”, analitza Joan Peñarroya, entrenador de l’equip taronja.

El Baxi Manresa, per la seva banda, juga aquest diumenge (20 h, Movistar Deportes) al Nou Congost contra el Rio Breogan, l’equip revelació d’aquest inici de temporada. “Ha fitxat molt bé i ha sorprès a la lliga pel seu nivell competitiu. Té moltíssim mèrit i s'ha de donar crèdit a l'entrenador. Tenen molts jugadors que venen de la LEB i ho estan fent bé, i d'altres dels quals parla tothom que eren a la NBA. Res és per casualitat a la jornada 10, si són on són és perquè ho estan fent bé”, adverteix Pedro Martínez.

stats