Lliga Endesa
Bàsquet07/06/2014

Ante Tomic silencia la Fonteta (59-60)

El pivot del Barça ha anotat la cistella decisiva contra el València Basket a 2,1 segons del final

BarcelonaEl Barça ha tornat a superar el València Basket (59-60), ha silenciat la Fonteta i ha deixat la semifinal vista per a sentència. L'equip blaugrana, que ha remuntat un desavantatge de 13 punts, disposarà de tres oportunitats per accedir a la seva vuitena final de la Lliga Endesa consecutiva.

L'actuació d'Ante Tomic, que ha capturat dos rebots ofensius en l'últim atac culer i ha anotat la cistella definitiva a 2,1 segons del final, ha decidit el partit. Oliver Lafayette ha fallat un triple que hauria capgirat el marcador.

Cargando
No hay anuncios

El València Basket ha recuperat al començament del partit la velocitat i la intensitat amb la qual ha jugat tota la temporada i ha aconseguit una renda de 13 punts (22-9) contra un Barça que s'ha tornat a distreure amb els àrbitres. A més, l'equip català ha perdut set pilotes en un primer període nefast en què el conjunt local ha tingut uns percentatges d'encert sensacionals.

Xavi Pascual ha recorregut a Víctor Sada per endreçar la situació, augmentar la intensitat i recuperar el ritme. El Barça ha millorat la defensa i, gràcies a un parcial de 6-16, ha empatat el marcador (28-28) abans d'arribar al descans. El segon període ha acabat amb el resultat de 31-28.

Cargando

L'encert d'Erazem Lorbek, que ha anotat set punts consecutius, i Marcelinho Huertas i el caràcter de Kostas Papanikolaou han mantingut viu el Barça en un tercer període en què Velimir Perasovic ha recuperat la seva defensa 1-3-1 (43-46).

El Barça ha sabut anar a la línia de tirs lliures per no deixar de sumar punts en el tram decisiu. El partit ha entrat a l'últim minut amb el marcador empatat. Ante Tomic ha anotat la cistella decisiva a 2,1 segons del final i Oliver Lafayette ha fallat un triple que hauria capgirat el marcador.

Cargando

El tercer partit de l'eliminatòria es disputarà aquest dimarts (20.15 h, Teledeporte) al Palau Blaugrana.