NBA
Bàsquet04/06/2018

Curry explota amb nou triples i situa els Warriors 2-0 a les finals de la NBA

Els Cavaliers, sempre per darrere en el marcador, han perdut el segon partit de la final (122-103)

OaklandStephen Curry ha explotat amb nou triples, rècord en un partit de les finals de la NBA, i els Golden State Warriors s'han col·locat amb un avantatge de 2-0 després de derrotar els Cleveland Cavaliers (122-103), que han tornat a dependre en excés d'un Lebron James molt aïllat en atac.

Curry ha superat el rècord de Ray Allen (que va anotar vuit triples a les finals del 2010 contra els Lakers) signant 33 punts, 8 assistències i 7 rebots, mentre que Kevin Durant ha aportat 26 punts, 9 rebots i 7 assistències. Klay Thompson, que era dubte per un esquinç de turmell, ha sumat 20 punts. Curry (9/17) ha anotat tants triples com tots els Cavaliers (9/26).

Cargando
No hay anuncios

James ha liderat un cop més el seu equip amb 29 punts, 13 assistències i 9 rebots. Amb aquesta marca, el jugador se situa com el segon màxim anotador en la història de les finals (1.318 punts) i només té per davant Jerry West (1.679 punts).

Kevin Love ha agregat un doble-doble de 22 punts i 10 rebots, però els de Tyronn Lue han trobat a faltar més aportació d'homes com J.R. Smith (ovacionat en la presentació per la seva badada en el primer partit), Jeff Green, Kyle Korver i Jordan Clarkson.

Cargando

La decisió de Kerr d'incloure JaVale McGee com a titular ha fet efecte i el pivot ha respost a la confiança amb dues esmaixades en el primer minut, en un inici dominat pels locals amb un 15-6 ple d'intensitat i encert en el tir (7/7). Els Cavaliers no s'han acovardit i entre James, Smith i George Hill han tallat l'eufòria del rival (21-17) coincidint amb els problemes de faltes de Durant, que ha marxat a la banqueta al minut 8. James ha aprofitat aquesta absència (26-24) malgrat la sagnia que patia el seu equip a la zona, on els californians han arribat a registrar un 11/11 en el tir.

Els locals, amb Durant tornant a la pista com a estrella, han incrementat el ritme en el segon quart (39-30) amb tres jugadors (Durant, Curry i Thompson) en dobles dígits d'anotació arribats al minut 18. Amb Durant com a catalitzador, els Warriors han frenat una petita reacció (51-44) i s'han disparat fins als 15 punts d'avantatge (59-44), tot i la tercera personal de Thompson, que no ha jugat els últims quatre minuts del període.

Cargando

A Cleveland, amb un Love una mica entonat (2/10 al descans), se li començava a intuir el seu escàs fons d'armari. Només James i Hill estaven a l'altura (la banqueta aportava quatre punts) davant l'arsenal dels Warriors. El factor McGee seguia present (12 punts, 6/6), tot i que Love, conscient que necessitava fer un pas endavant, ha anotat quatre triples en el tercer període per neutralitzar-lo. L'aler estrella dels Cavaliers havia preferit involucrar els seus companys durant la resta del partit i la fórmula ha funcionat, fins que arribats a l'últim quart Curry ha posat les coses a lloc i ha dinamitat el partit des del perímetre amb cinc triples, inclòs un d'inversemblant, després d'un canvi de direcció per l'esquena i quan s'exhauria el temps de possessió.

James, que no havia descansat en tot el partit, ha marxat a la banqueta a falta de quatre minuts per al final i amb 111-93 al marcador.