Bàsquet - Eurolliga

El Barça no es deixa enredar per Campazzo (85-79)

L'equip blaugrana es retroba amb la victòria contra un Estrella Roja molt competitiu

Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça va oblidar les dues derrotes contra l'Olympiacos i el Fenerbahçe amb una victòria contra un Estrella Roja que va competir molt bé al Palau Blaugrana (85-79). Facu Campazzo (24 punts) va posar la por al cos dels aficionats culers, però l'equip blaugrana no es va deixar enredar. El conjunt català arribarà a les últimes cinc jornades de la temporada regular en una bona situació a la classificació.

Entre Nikola Mirotic i Jan Vesely van sumar 42 punts en una nit en què Rokas Jokubaitis va tenir una actuació destacada en els últims minuts, quan la victòria local encara no estava assegurada. "Ha sigut un partit complicat, però hem sabut trobar la manera de guanyar", va analitzar l'aler pivot montenegrí.

"Els meus jugadors han competit molt bé contra un rival que ha lluitat de manera desesperada per la victòria. Veníem de dues derrotes i aquesta victòria és important per a nosaltres", va opinar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador blaugrana va tenir la baixa de Cory Higgins per culpa d'una lumbàlgia. A més, el lituà va descartar Sergi Martínez i James Nnaji.

Nico Laprovittola i Luca Vildoza.

El Barça va completar una primera meitat irregular contra un rival que sap treure petroli de les seves peces. L'equip blaugrana va utilitzar la punteria d'Àlex Abrines per construir-se una diferència de nou punts (40-31). L'aler mallorquí va anotar els quatre triples que va intentar durant la primera meitat. Tot i no tenir encert en el tir de tres punts, l'Estrella Roja va arribar al descans amb el marcador força igualat (40-36).

Els locals van arribar a tenir un avantatge d'onze punts durant el tercer quart (50-39), però l'Estrella Roja va utilitzar el talent de Campazzo i Vildoza per empatar el partit i arribar a l'últim quart amb opcions (57-57). En els últims minuts, Vesely i Jokubaitis van mostrar-se molt eficaços.

Duel clau al Nou Congost

El Baxi Manresa rep el Reial Betis (18 h, Movistar+) en un dels partits clau en la lluita per evitar el descens. El Joventut, per la seva banda, juga al Palau Olímpic contra el Carplus Fuenlabrada (20.45 h, Movistar+).