Bàsquet - Eurolliga

El Barça, a una victòria de la 'final four' (89-81)

Jan Vesely lidera la segona victòria contra el Zalgiris

BarcelonaUn Barça aplicat es va desfer del Zalgiris molt millorat (89-81) i es va situar a una victòria de classificar-se per a la final four de l'Eurolliga. Si aconsegueix completar la trajectòria, serà la tercera vegada a la història que l'equip blaugrana enllaci tres presències consecutives entre els quatre millors de la competició (1989, 1990 i 1991 i 2012, 2013 i 2014).

"Esperàvem un partit així, però encara hem de continuar progressant. Hem de fer les coses millor perquè a Kaunas encara serà més difícil", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà, que va tornar a tenir la baixa de Cory Higgins (dolor lumbar), va descartar Oriol Paulí i Oscar da Silva.

Cargando
No hay anuncios

Jan Vesely, el jugador que s'avorria a la NBA, va completar el seu millor partit amb la samarreta del Barça. "Sabíem que ells jugarien amb més agressivitat que dimecres. Hem fet una bona feina, però fins al final no hem pogut assegurar la victòria. Hem patit molt", va dir el pivot txec, que va sumar 26 punts i 6 rebots. Un altre dels destacats va ser Nikola Mirotic.

El Zalgiris va començar el partit amb més concentració i, sobretot, millors percentatges que dimecres. L'equip lituà va ser capaç de trobar bones opcions de tir contra una defensa local que no va poder imposar el seu ritme. El conjunt lituà va exhibir el joc col·lectiu que l'ha conduït fins als quarts de final. Kazys Maksvytis va explotar la polivalència de jugadors com Edgaras Ulanovas per desordenar el pla de partit del Barça. L'aportació de Vesely, que va sumar 18 punts en 12 minuts, va ser la millor notícia per a Saras. El duel va arribar amb un marcador ajustat al descans (45-44).

Cargando

El Barça va intentar sacsejar el partit amb 2x1 en defensa, però el Zalgiris no es va deixar enredar. Les diferències dels dos equips mai van ser importants i el partit va arribar empatat als últims minuts, quan va aparèixer la versió més sòlida de l'equip blaugrana. La fiabilitat dels catalans va ser molt superior en unes últimes accions en què el rival va fallar massa tirs.

L'eliminatòria viatjarà ara a Kaunas, on el Barça disposarà de les dues primeres oportunitats per segellar la classificació per a la final four. El tercer partit es jugarà dimecres. Si calgués, el quart està programat per divendres.