Bàsquet - Eurolliga

L'Eurolliga sanciona Guerschon Yabusele amb només cinc partits

El Reial Madrid protagonitza la tangana més gran de la història del bàsquet contemporani

3 min
Els jugadors del Partizan es barallen amb els jugadors del Reial Madrid, durant el segon partit dels quarts de final de l'EuroLliga aquest dijous al Wizink Center, a Madrid.

BarcelonaL’Eurolliga ha anunciat les sancions de la lamentable baralla entre el Reial Madrid i el Partizan. Guerschon Yabousele tan sols es perdrà cinc partits, però ja no podrà tornar a competir aquesta temporada. Kevin Punter (2), Gabriel Deck (1) i Mathias Lessort (1) també han rebut càstig. A més, l’organisme ha multat amb 50.000 euros cada club. La sanció del jutge disciplinari és ferma i no apel·lable.

El Reial Madrid va protagonitzar dijous la tangana més gran de la història del bàsquet contemporani. Els jugadors de l'equip blanc van perdre els papers quan queien derrotats amb contundència contra el Partizan en el segon partit de l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga. Una dura falta de Sergi Llull sobre Kevin Punter va iniciar una baralla en què Guerschon Yabusele va envestir tothom. L'acció del menorquí va recordar el cop de puny que Nicolas Batum va etzibar a Joan Carles Navarro durant les semifinals dels Jocs Olímpics de Londres 2012.

Els jugadors de les dues banquetes van saltar a la pista i el parquet del WiZink Center es va convertir en l'escenari d'una batalla campal. Els responsables de seguretat del club blanc es van veure obligats a separar els dos equips. La baralla va acabar amb Dante Exum lesionat després de ser agredit per Yabusele.

El partit va estar aturat durant molts minuts, el temps que van necessitar els àrbitres per revisar les imatges de la tangana en vídeo. Els col·legiats van donar per finalitzat el partit quan el Madrid estava perdent contra el Partizan (80-95) a 1:40 minuts del final. Minuts després, l'Eurolliga va oficialitzar la victòria del conjunt serbi (0-2).

Yabusele ha utilitzat Instagram per demanar perdó. "Em disculpo de manera total pel meu comportament durant el partit. El bàsquet és un esport d'amistat i companyonia. Les meves més sinceres disculpes al Partizan, un club amb què sempre vaig tenir gran relació, Dante Exum, la seva família, companys, equip i aficionats", ha escrit el francès. Sergi Llull, el jugador que va desencadenar la baralla, també ha demanat disculpes.

"Crec que el que ha passat no és bo per al bàsquet ni per al Reial Madrid ni per al Partizan. No pot tornar a passar. Des d'aquest moment intentaré calmar tota la gent a Belgrad. Vull que es parli de bàsquet, no vull que se'n parli d'això. Tinc amics aquí i gran respecte per a tothom. Quan arribem a Belgrad, intentaré calmar tota la gent que rebi el Reial Madrid. Que no facin res. Cada dia repetiré això. Necessitem parlar de bàsquet. Quan es parla de bàsquet no hi ha res millor", va dir Zeljko Obradovic, entrenador del Partizan.

Els àrbitres van desqualificar tots els jugadors del partit, excepte els tres que ja havien sigut eliminats per faltes personals. "Per normativa, sortir de la banqueta significa desqualificant. Han decidit suspendre el final del partit. Espero que no arribi a més. Tots hem entonat el mea culpa i demanem perdó. Cal entendre el moment i la frustració. Cal posar-se a la pell dels jugadors, saber a quines pulsacions juguen i intentar entendre-ho", va explicar Chus Mateo, entrenador del Reial Madrid.

Guerschon Yabusele durant la baralla

L'Eurolliga va traslladar els fets denunciats al jutge disciplinari i es va comprometre a dictar una decisió sobre els incidents en menys de 24 hores. L'organisme va condemnar enèrgicament els fets ocorreguts al final del partit. "Aquests esdeveniments no representen els valors de respecte que la lliga i els seus clubs promouen", va recordar a través d'un comunicat.

Els jugadors del Partizan, rebuts com a herois a Belgrad

A Belgrad, els aficionats han rebut com herois els seus jugadors, que han aterrat a l'aeroport a les 6 del matí. Arran dels incidents, hi va haver una mobilització perquè centenars de persones anessin a buscar l'expedició i els donessin suport.

El Barça, concentrat

Després d'aconseguir la victòria dimecres, el Barça disputa aquest divendres (20 h, DAZN) el segon partit de la seva eliminatòria contra el Zalgiris. L'equip blaugrana vol viatjar amb un 2-0 a Kaunas.

stats