Bàsquet - Eurolliga

El Barça comença els quarts de final amb el peu dret (91-69)

L'equip aprofita la punteria exterior per superar el Zalgiris

Nikola Mirotic

BarcelonaQuan juga amb concentració, el Barça fa patxoca. Ahir va superar el Zalgiris (91-69) i va entrar als quarts de final amb el peu dret. L'equip va aprofitar la punteria exterior per superar els lituans, que no van competir al seu nivell habitual. Els 14 triples locals de 26 intents es van convertir en una muntanya insuperable per als visitants.

"Hem jugat un bon bàsquet, però quan ens relaxàvem el Zalgiris aconseguia reduir la diferència. Hem anotat els tirs decisius i hem pres bones decisions en els moments importants", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà, que va tenir la baixa de Cory Higgins, va descartar Oriol Paulí i Oscar da Silva. L'ensurt de la nit el va provocar Nikola Mirotic, que es va fer mal al turmell. Però el jugador montenegrí va poder continuar jugant i va acabar amb 15 punts. Sertaç Sanli va sumar 17 punts, però fins a cinc jugadors culers van superar els 10 punts.

El Barça va dominar el ritme i el rebot durant una primera part en què va ser capaç d'anotar 48 punts contra un Zalgiris que no va saber donar continuïtat al seu joc col·lectiu. L'equip blaugrana va imposar el seu pla de partit gràcies a una bona defensa que va desfigurar els percentatges de tir del conjunt lituà. La diferència local va arribar fins als 17 punts al descans (48-31).

La diferència local es va mantenir estable fins que Kyle Kuric i Rokas Jokubaitis van enllaçar tres triples que van obrir una escletxa insalvable per al Zalgiris. Aquesta vegada el coratge d'un equip amb caràcter no va ser suficient. La diferència no va deixar de créixer en un últim quart cruel per als lituans. "Ells han practicat un joc més físic que nosaltres, que hem fet un mal partit", va opinar Kazys Maksvytis.

El segon partit de l'eliminatòria es tornarà a jugar al Palau Blaugrana, aquest divendres (20 h, DAZN). Si el Barça guanya, tindrà tres opcions per segellar la classificació per disputar la final four per tercer any consecutiu.

Andrés Feliz

La Penya, eliminada (89-86)

El Joventut Badalona va perdre a la pista del Gran Canària les semifinals de l’Eurocup (89-86) i es va quedar sense la seva primera final europea des del 2008. Un mal tercer quart va penalitzar la Penya contra un rival que va fer valer el factor pista.

Kyle Guy va fallar un triple sobre la botzina que hauria enviat el partit a la pròrroga. Andrés Feliz (21 punts) i Ante Tomic (18) van ser els millors d’un conjunt badaloní amb més intenció i coratge que energia.

Un total de 1.800 aficionats catalans van seguir el partit en directe a través del videomarcador del Palau Olímpic de Badalona.