Bàsquet - Eurolliga

El Barça fia la seva sort al Palau Blaugrana (92-58)

Un segon quart cruel acaba amb les opcions d'un equip blaugrana sense tensió competitiva

Jabari Parker i Alec Peters
  • Olympiacos: Walkup, Canaan (11),  Papanikolaou (9), Peters (4), Fall (12) -cinc inicial-; Williams-Goss (11), Larentzakis (4), Petrusev (10), Mitrou-Long (2), Milutinov (8) i McKissic (21). Entrenador: Georgios Bartzokas.
  • Barça: Rubio (3), Laprovittola (5), Kalinic (2), Parker (10),  Vesely (9) -cinc inicial--; Satoransky (6), Da Silva (4), Brizuela (3), Hernangómez (5), Abrines (3), Nnaji (6) i Jokubaitis (2). Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  21-23 / 32-14 / 19-10 / 20-11
  • Àrbitres: Radovic, Pukl i Hordov.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Pavelló de la Pau i l’Amistat.

El desig va marcar la diferència al Pireu. Un Barça sense la tensió competitiva dels dies importants va perdre a la pista de l'Olympiacos (92-58) i va malbaratar la primera oportunitat de classificar-se per a la final four de l'Eurolliga (2-2). L'equip blaugrana va desconnectar i va aparcar la seva concentració contra un rival amb ganes de revenja. El conjunt català haurà de segellar la classificació al Palau Blaugrana.

"Hauríem pogut fer millor les coses. Ni hem defensat ni hem atacat bé. Començant per mi, hem fet un mal partit", va reconèixer Roger Grimau. L'entrenador va tornar a descartar Oriol Paulí i Joel Parra. Els percentatges de tir del Barça, que va perdre les mateixes pilotes que assistències va repartir, van ser nefastos.

La gran novetat del partit va ser Kostas Papanikolau. Georgios Bartzokas va recuperar l'aler, que va ser titular però que va evidenciar la inactivitat dels últims dies. L'ambient, que va estar marcat pel comunicat de l'Eurolliga reconeixent errades arbitrals dimarts, va ser de molta tensió durant els primers minuts. "La nostra defensa ens ha donat energia i confiança", va opinar el tècnic grec.

Roger Grimau durant el quart partit

Tot i la bona posada en escena de Moustapha Fall, que va anotar 12 punts en 10 minuts, el Barça va començar el partit amb bon peu. Els primers minuts del conjunt culer van ser molt anotadors. L'activitat de Nico Laprovittola i Jan Vesely va servir perquè l'equip blaugrana es construís una diferència de set punts (12-19). El ritme de joc va ser molt més àgil que en els tres enfrontaments inicials (21-23).

Les errades des de la línia de tirs lliures van limitar la producció d'un Barça que, després de les últimes dues victòries, va jugar alliberat de molta pressió. Un parcial de 17-0 va impulsar les opcions d'un Olympiacos que necessitava guanyar per evitar l'eliminació (36-23). L'equip català va estar gairebé cinc minuts sense anotar. Els seus percentatges van caure en picat i la seva defensa també va perdre pistonada. La diferència local va arribar a ser de 19 punts durant un segon quart cruel amb la proposta culer (47-28). Shaquielle McKissic va encomanar d'energia els seus companys. "Ens han superat en intensitat", va reconèixer Jabari Parker. Els visitants van anotar 53 punts en els primers 20 minuts (53-37).

El descans no va servir per reactivar el Barça, que va començar el tercer quart amb un parcial de 8-0 (61-37). Com si ja estigués estalviant energia, l'equip blaugrana va deixar passar els minuts sense tensió competitiva i tan sols va ser capaç d'anotar 10 punts en 10 minuts. El conjunt culer va arribar als últims deu minuts amb un desavantatge de 25 punts (72-47).

L'últim quart va ser un tràmit i tant Grimau com Bartzokas van aprofitar per donar descans als seus jugadors més importants. Sense rigor ni tensió defensiva, els últims deu minuts van estar molt lluny del que els aficionats esperen d'uns quarts de final de l'Eurolliga. "Hem reaccionat jugant amb desig", va dir McKissic.

Partit decisiu

El cinquè i definitiu partit de l'eliminatòria de quarts de final es jugarà dimecres al Palau Blaugrana (21 hores). L'equip que guanyi disputarà les semifinals de l'Eurolliga contra el Reial Madrid. El conjunt català ha mogut a divendres (19 hores) el partit contra l'Unicaja, que inicialment estava programat per a dijous.