Bàsquet - Eurolliga

La desgana condemna el Barça a Milà (84-76)

L'equip blaugrana es queda sense opcions de finalitzar la temporada regular en primera posició

Tomás Satoransky

BarcelonaUn desganat Barça es va acomiadar de les seves opcions d'acabar la temporada regular de l'Eurolliga en primera posició amb una derrota a la pista de l'EA7 Emporio Armani de Milà (84-76). Tot i dominar el rebot, els baixos percentatges de tir es van convertir en una llosa per a un equip blaugrana que va afrontar el partit de manera relaxada.

"Hem tingut una mala mentalitat", va dir Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà, que va descartar Sergi Martínez i James Nnaji, va tenir la baixa de Nikola Kalinic. Àlex Abrines va disputar el seu partit número 500 amb la samarreta del Barça, però el millor jugador blaugrana va ser Kyle Kuric, que va sumar 17 punts amb 4/5 en triples.

Tot i no jugar-s'hi res, els dos equips van oferir un bon espectacle a Milà. Les propostes tàctiques de Messina i Jasikevicius van enriquir un partit per a gurmets. El Barça va començar millor i, gràcies al seu domini en el rebot, va aconseguir una diferència de set punts (12-19). L'Olímpia de Milà va saber reaccionar i la seva millora en defensa li va permetre arribar al descans amb un mínim avantatge (39-36).

La defensa de l'equip italià va aconseguir frenar l'anotació culer en una segona part en què les opcions de victòria visitant es van anar diluint. La diferència local va créixer fins als 15 punts durant un quart període en què Jasikevicius va donar descans a la majoria dels seus jugadors importants. El tècnic va utilitzar Oriol Paulí com a director de joc. L'Olímpia de Milà, que es volia acomiadar dels seus aficionats amb un triomf, va disputar l'últim tram de partit amb més concentració. "Volíem haver tingut una temporada millor, però ens hem acomiadat dels aficionats amb un bon partit", va dir Messina.