Bàsquet - Eurolliga

El Barça ensopega amb la mateixa pedra (94-75)

L'equip blaugrana perd per segona vegada en un mes contra el conjunt basc

Brandon Davies

BarcelonaEl líder de l'Eurolliga va punxar a Vitòria. El Barça no va poder tancar l'any 2021 amb la seva desena victòria consecutiva a la màxima competició europea i va perdre contra el Bitci Baskonia (94-75). L’equip basc va repetir triomf contra un conjunt català que no va poder allargar la bona ratxa de les últimes setmanes. Nikola Mirotic, que va anotar 19 punts en 24 minuts, va ser un dels pocs jugadors visitants que va rendir al seu nivell habitual.

“El partit ha sigut vergonyós”, va lamentar Sarunas Jasikevicius. L’entrenador va recuperar el confinat Nigel Hayes-Davis i els lesionats Cory Higgins i Sergi Martínez, però els jugadors necessitaran temps per situar-se al mateix nivell competitiu dels seus companys. El tècnic lituà va tenir les baixes de Kyle Kuric i Pierre Oriola, per coronavirus, i Nick Calathes i Àlex Abrines, per lesió.

Animat per una bona posada en escena de Nico Laprovittola, el Barça va començar concentrat a Vitòria, però després de tenir un avantatge de sis punts l’equip blaugrana va badar durant una estona en què el conjunt basc va capgirar el marcador amb un parcial de 16-0 (36-26). Durant alguns moments del segon període el joc va recordar el de l’últim precedent, ja que el Baskonia va dominar el rebot i va castigar la transició defensiva culer. Els visitants tan sols van poder anotar 11 punts en 10 minuts (40-34).

“No hem d’ajustar res, simplement hem de lluitar”, es va queixar Jasikevicius durant el descans. Lluny de reaccionar, el Barça va accentuar les seves debilitats. La diferència del Baskonia no va deixar de créixer durant un tercer quart que va ser un malson. L’equip basc va anotar 34 punts contra una defensa culer que no va tenir la seva eficàcia habitual. El conjunt local, que dos dies abans havia perdut contra el Casademont Saragossa, va anotar 14 triples i va dominar els aspectes clau del joc. El rival culer va controlar el rebot i va ser capaç de repartir 24 assistències.

La diferència local va arribar a ser de 25 punts a vuit minuts del final (82-57), quan el Barça va entendre que no tots els dies són diumenge, que no podria repetir la remuntada de l’altre dia contra l’Unics Kazan i que acabaria patint la tercera derrota de la temporada. L’equip basc, entrenat per David Gil pel positiu de Neven Spahija, va saber utilitzar el bon moment de forma de jugadors com Rokas Giedraitis (20 punts amb 5 triples), Steven Enoch (13 punts i 10 rebots) i Simone Fontecchio (14 punts). Els locals no van trobar a faltar Landry Nnoko, absent per motius disciplinaris.

El Barça està pendent de saber si diumenge disputarà el clàssic de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid, ja que l'equip blanc pateix un brot de covid-19 i té molt pocs jugadors disponibles.