CICLISME
Esports 19/07/2019

L'edició centenària de la Volta Ciclista a Catalunya ja té recorregut

Les estacions d’esquí de Vallter 2000 i la de Port Ainé seran claus en la general de la cursa

Ara
2 min
El britànic Adam Yates entrant primer a Vallter 2000 per davant del colombià Egan Bernal l'any 2019

BarcelonaL'organització de la Volta Ciclista a Catalunya ha presentat aquest divendres el recorregut oficial de l'edició del centenari, que es disputarà entre el 23 i el 29 de març del 2020. La ronda d'enguany presenta algunes novetats respecte a la dels últims anys, però donarà continuïtat a dos ports de muntanya clàssics a la Volta a Catalunya que, amb tota probabilitat, seran claus en el desenllaç de la classificació general de la cursa. Les estacions d'esquí de Vallter 2000, situada al municipi de Setcases, i la de Port Ainé, a la localitat de Rialp, marcaran una bona part de les opcions dels grans favorits.

Vallter 2000 s’ha convertit en un port de referència a la Volta en els últims anys. De fet, va ser un dels grans protagonistes de l'última edició, amb victòria del corredor britànic Adam Yates. El ciclista dels Estats Units Tejay van Garderen –l'any 2014– i el colombià Nairo Quintana –el 2013– també han aconseguit recentment victòries de prestigi en aquesta estació. Situada a la comarca del Ripollès, amb més de 40 anys d’activitat com a pista d’esquí, realitza una decidida aposta pel ciclisme i recentment ha pintat els últims onze girs amb noms de proves ciclistes de referència. El port té unes característiques dures, amb una distància superior als 11 quilòmetres, un desnivell mitjà del 7,6% i unes rampes màximes del 18%.

Per la seva banda, Port Ainé es visitarà per quarta vegada en la història de la Volta. L’eslovè Janez Brajkovic va estrenar el palmarès de l’estació amb un triomf l’any 2012, l’irlandès Daniel Martin ho va fer l’any 2013 –en què va obtenir el triomf final a la classificació general de la Volta– i el totterreny belga Thomas de Gendt hi va guanyar per última vegada, el 2016. Quatre anys després, la ronda catalana tornarà a visitar Port Ainé, un port de 18,5 quilòmetres de distància amb un desnivell mitjà de 6,8% i rampes màximes de fins al 15%.

Amb l’anunci oficial dels finals en alt, la Volta Ciclista a Catalunya es comença a definir per a l'edició del centenari, una commemoració en proves per etapes només assolida pel Tour de França i el Giro d’Itàlia. La ronda catalana, de segur, atraurà els ciclistes de primer nivell mundial i disposarà d'un gran cartell. Una setmana plena d'espectacle i amb grans corredors dels equips punters.

stats