Poliesportiu
Esports 05/12/2016

Noves inspeccions fiscals afecten clubs catalans

Gerard Figueras alerta de noves inspeccions d'ofici en el món del futbol

i
àlex Gozalbo
2 min
Andreu Subies

BarcelonaGerard Figueras, secretari general de l'Esport, ha alertat que les inspeccions fiscals han tornat a afectar els clubs catalans. "Fa uns anys vam arribar a un acord per aturar les inspeccions d'ofici per donar temps als clubs a posar-se al dia pel que fa a les seves obligacions fiscals. I en l'impàs entre un secretari de l'Esport i el nou, se n'han produït de noves, sobretot d'equips de futbol. El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, em va dir dissabte a Sant Jaume d'Enveja que sis o set clubs havien tingut inspeccions. No sé si és casualitat, però s'ha aprofitat aquest impàs per tornar-hi. El que hem de fer és tornar-ho a aturar perquè el que hem de fer és ajudar els 18.000 clubs que tenim. La majoria d'aquests clubs es regeixen pel voluntariat i, per tant, el que hem de fer és donar-los eines i temps perquè facin bé les coses. No hem de desconfiar de l'esport base d'aquest país, que no neix per fer les coses malament. Hem de fer-los les coses fàcils", ha explicat durant una entrevista a La Xarxa.

Segons ha pogut saber l'ARA, els clubs de futbol investigats són tarragonins. Es tracta, entre d'altres, del Torreforta, el Pallaresos, el Constantí, la Floresta i el Vila-seca.

"Vaig coincidir dissabte al Camp Nou amb José Ramón Lete, a qui no coneixia. La relació és cordial i ja li hem ofert que pugui venir a Catalunya per posar sobre la taula tots els temes que tenim. És conscient del pes que l'esport català té, però els recursos que hem rebut no són els que caldria. El govern espanyol hauria de cobrir el 50% de les despeses del CAR i això no està sent així", ha avançat.

"Si fóssim un país amb tots els ets i uts, tindríem un molt bon nivell competitiu", ha reconegut Figueras. "Un dels encàrrecs que tenim del Govern és deixar les estructures esportives a punt per si arriba la independència. El Comitè Olímpic Català no serà reconegut fins que no siguem un Estat, però l'hem de tenir a punt. Fins ara no ha pogut actuar amb normalitat. L'hem tret del calaix i l'hem actualitat", ha dit.

stats