Atletisme
Esports 19/02/2013

La defensa de Pistorius nega que la mort de la seva nòvia fos un assassinat

L'advocat defensor assegura que pot mostrar al tribunal exemples de "marits que disparen a les seves dones o als seus fills per accident" a través d'una porta tancada

Efe
1 min
Oscar Pistorius, a la sala on se'l jutja per l'assassinat de la seva nòvia

PretòriaL'advocat de la defensa del velocista sud-africà Oscar Pistorius, Barry Roux, ha negat aquest dimarts que la mort de la parella del corredor, Reeva Steenkamp, fos premeditada, com ha apuntat el fiscal, un càrrec que costaria la cadena perpètua al medallista paralímpic.

En declaracions publicades aquest dimarts per l'agència local de notícies Sapa, l'advocat de Pistorius ha afirmat: "Creiem que ni tan sols és assassinat".

Segons la cadena sud-africana eNCA, Roux ha suggerit durant la vista que Pistorius va disparar a través de la porta del bany per ajudar la seva nòvia davant la presència d'un lladre.

Abans de la rèplica de la defensa, el fiscal Gerrie Nel havia acusat Pistorius de "disparar i matar a una dona innocent i desarmada" des de fora de la porta del bany, on Steenkamp, de 29 anys, s'hauria amagat després d'una suposada discussió.

L'advocat defensor assegura que pot mostrar al tribunal exemples de "marits que disparen a les seves dones o als seus fills per accident" a través d'una porta tancada, tal com, segons el fiscal, va fer Pistorius contra Steenkamp a través de la porta del bany.

A més, Roux es pregunta com sap la fiscalia, si no hi havia testimonis, que Pistorius es va posar les seves dues pròtesis de carboni a les cames per travessar l'habitació caminant, perseguir i disparar a la seva nòvia, com sosté l'acusació.

stats