Esports 19/02/2018

Una estelada origina una baralla entre aficionats de l'Espanyol

El club emprendrà mesures legals contra l'agressor identificat, no soci

Ara
2 min
Sergio García, durant el partit contra el Vila-real

Cornellà de LlobregatUn cop conclòs l'Espanyol - Vila-real, a la grada de l'RCDE Stadium s'ha viscut una baralla entre diversos aficionats blanc-i-blaus. L'origen de l'incident, que ha acabat sent resolt per membres de la seguretat privada del club, està en una estelada, segons ha pogut saber l'ARA gràcies a un testimoni directe dels fets. La disputa s'ha produït a la zona del lateral del camp, al costat oposat al de les banquetes dels tècnics, prop del sector 120.

Un cop finalitzat el partit, un seguidor ha mostrat una estelada i uns aficionats li han dit "pallasso" i li han dedicat altres qualificatius. "A partir d'aquí, ha començat tot. Hi ha hagut diverses baralles, a la grada i a les escales. Els membres de la seguretat del club han tardat alguns minuts a arribar", ha explicat a l'ARA un aficionat que ha presenciat els fets.

El seguidor que ha exhibit l'estelada, un jove d'uns 30 anys, anava acompanyat del seu avi, de 84 anys, i que han acabat amb la cella oberta i amb cops de puny a les costelles, respectivament. Els Mossos han registrat a l'acta aquest incident. A més, expliquen que al marge de l'actuació policial hi haurà mesures disciplinàries per part del club, ja que, segons aquest mitjà, "alguns agressors han sigut identificats per les càmeres". A mitja tarda, l'Espanyol ha confirmat que s'ha identificat l'agressor i que ha pogut confirmar que no és soci de l'entitat. Alhora, l'entitat ha anunciat que "activarà totes les mesures necessàries per tal que la persona agressora no accedeixi en endavant a les nostres instal·lacions esportives com a mínim fins que la justícia esportiva es pronunciï sobre la potencial sanció amb prohibició d’accés a recintes esportius que li correspongui afrontar". Així mateix, l'Espanyol assegura que es personarà com a acusació en el procediment judicial, i s'ha posat a la disposició de les víctimes i les seves famílies, a qui oferirà assistència legal i representació lletrada en el procés a fi i efecte de rescabalar el dany sofert.

Aquest dilluns, l'Espanyol, després de consultar l'acta del partit que van aixecar els Mossos d'Esquadra, ha expressat "la seva condemna més absoluta a tot incident de violència física i/o verbal" i ha mostrat "el seu compromís més ferm d'erradicar aquestes actituds en l’esport i en la societat".

Així mateix, l'Espanyol ha informat que recollirà tota la documentació que hi hagi sobre aquest incident en un expedient del Comitè de Disciplina Social per determinar les responsabilitats i proposar, si cal, "l'expulsió immediata com a socis de l'entitat d'aquelles persones que pugin ser identificades com a causants de qualsevol acció violenta contra altres aficionats".

stats