BARÇA
Esports 08/06/2015

Faus va comunicar a Bartomeu que no seguia fa dos mesos

El vicepresident econòmic no seguirà amb l'actual president per dedicar-se als seus negocis personals

A. Llimós
2 min
El vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, i el president, Josep Maria Bartomeu, en una imatge d’arxiu durant una assemblea del club.

BarcelonaGairebé un de cada cinc euros que s’han invertit en el mercat immobiliari de Barcelona el 2015 els ha canalitzat Meridia Capital, el fons que dirigeix el vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus. Aquesta notícia que explicava l'ARA fa dues setmanes ajuda a entendre per què Faus no acompanyarà Josep Maria Bartomeu en la carrera electoral a la presidència del club blaugrana. El vicepresident econòmic va comunicar fa prop de dos mesos al seu president que no formaria part de l'equip amb el qual Bartomeu intentarà ser escollit en les eleccions d'aquest proper estiu. La seva feina a Meridia Capital és incompatible amb la seva activitat com a directiu del Barça. Faus acostuma a dir als que el coneixen que si es bolca en un projecte és per tenir-hi un paper actiu, assumint responsabilitats, actuant com un executiu més que no pas un directiu, un fet que no podrà seguir fent al Barça pel volum de feina que té en la seva activitat empresarial. "Tinc socis de tot el món que m'exigeixen estar centrat al 100%", argumenta el mateix Faus en petit comitè per explicar la seva decisió.

D'aquesta manera, Faus seguirà al club fins al dia de les eleccions, formant part de la comissió gestora que s'encarregarà de gestionar l'activitat del club durant aquestes properes setmanes. Demà, dimarts, la junta de Josep Maria Bartomeu presentarà la dimissió, i tots els directius que acompanyaran el president a la carrera electoral abandonaran les seves funcions per poder-se presentar a les eleccions que convocarà la comissió gestora, encara sense data definida (12 o 19 de juliol són les dues dates que prenen força). Dimitiran dues terceres parts de la junta, ja que Bartomeu no compta amb tots els homes que avui en dia formen part de la cúpula directiva. Entre les baixes hi haurà Toni Freixa, que dimitirà per encapçalar ell mateix una candidatura.

Sense Faus, Bartomeu perd una de les figures més fortes de la junta a nivell mediàtic. Faus és l'home de les finances, per qui passa "el 60% de les coses del club", segons assenyala una veu autoritzada al Camp Nou. El vicepresident econòmic és el gran avalador de l'acord de patrocini amb Qatar, i durant els últims mesos l'han perseguit dues taques difícils d'esborrar: el seu enfrontament amb Leo Messi, arran d'unes paraules a RAC1 en què va parlar de l'argentí com "aquest senyor", i l'estratègia en el cas Neymar. Hi ha veus dins de la mateixa junta que l'assenyalen com el culpable per no haver aturat a temps el procés que era a l'Audiència Nacional i que ara s'ha traslladat a un jutjat de Barcelona. En aquest sentit, una persona propera a Bartomeu reconeix que, tot i perdre una figura forta dins la junta, al president "ja li va bé" que Faus s'aparti.

stats