Handbol
Esports 10/02/2013

El Füchse d'Igropulo i Romero posa a prova el liderat del Barça Intersport a Berlín

Els blaugranes, líders invictes del grup D de la Lliga de Campions d'handbol, s'assegurarien matemàticament la primera posició si guanyen (17.15 h. Esport3)

Efe
2 min
Iker Romero i Gurbindo en el Barça-Füchse / EFE / ALBERTO ESTÉVEZ

BarcelonaEl Barcelona Intersport, líder invicte del grup D de la Lliga de Campions, s'enfronta aquest diumenge (17.15 h. Esport3) a l'impressionant O2 Arena de Berlín al Füchse dels exblaugranes Iker Romero i Konstantin Igropulo, segon del grup, en un partit clau per a l'equip de Xavi Pascual.

La victòria blaugrana li donaria materialment, a falta de tres jornades, el primer lloc davant la ronda de setzens de final i el factor camp a favor en les eliminatòries següents.

Encara que el Füchse, també classificat per a la ronda següent, ha patit dues derrotes en les set jornades disputades, és cert que demà el Barcelona s'enfronta a un seriós aspirant a estar novament en la Final a Quatre de Colònia, de l'1 i 2 de juny pròxims, després que l'any passat els berlinesos fossin eliminats en semifinals pel Kiel (24-25).

En la primera volta, el Barcelona els va guanyar al Palau per un contundent 34-23, però ara comptaran amb 13.000 seguidors a les grades del O2 World Arena i és evident que es creixeran. L'expectació és tal que des de fa una setmana no queda una entrada a la venda.

El tècnic blaugrana Xavi Pascual no disposarà encara del pivot suec Magnus Jernemyr, en la recta final del tractament de la seva lesió de cervicals, però si del central Raúl Entrerríos, que ja va jugar dimarts en el partit de La Lliga ASOBAL. També comptarà amb el seu capità Víctor Tomás i el lateral Shiarhei Rutenka, que van descansar en el partit de lliga.

El Füchse (les Guineus) és ara quart en la Bundesliga amb 14 victòries, 2 empats i quatre derrotes, però encara no ha perdut cap partit de Lliga de Campions a la seva pista.

El seu tècnic, l'islandès Dagur Sigurdsson, que ha estat renovat fins al 2017, basa el joc del seu equip en l'agressivitat defensiva (amb una defensa especial en 2-4 amb els pivots Torsten Laen i Ievgueni Pevnev com a avançats i la velocitat en el contraatac).

L'únic dubte de Sigurdsson és l'extrem esquerrà Markus Richwien, que arrossega alguns problemes físics, però disposarà de tota la seva bateria ofensiva amb l'extrem destre croat Iván Nincevic, el seu màxim golejador; el central txec i director del joc de l'equip, Barlomiej Jazka, al costat de dos veterans com el croat Denis Spoljaric i el noruec Borge Lund, fitxat aquesta temporada del Rhein Neckar.

A l'ala dreta de l'equip, hi ha els extrems esquerrans Johannes Sellin i l'holandès Mark Bult i el lateral esquerrà rus Konstantin Igropulo, un dels golejadors de l'equip aquesta temporada, mentre que a l'esquerra hi ha el lateral destre internacional alemany Sven-Sören Christophersen, al costat d'Iker Romero, màxim golejador de l'equip, al costat de Nincevic, en la Lliga de Campions.

Amb dos pivots de garanties com els ja esmentats Torsten Laen i el jove rus Evgene Pevnov, sense oblidar la qualitat del porter internacional txec Petr Stochl i de l'internacional alemany Silvio Heinevetter a la porteria, el Barcelona haurà d'utilitzar tots els seus recursos per seguir mantenint la seva imbatibilitat.

stats