ESPANYOL
Esports Futbol 11/05/2013

L'Espanyol fa campió el Barça

El Madrid ha empatat a un gol a Cornellà-El Prat i fa que els blaugrana aixequin el seu 22è títol de Lliga

Albert Llimós
2 min
Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de Stuani contra el Madrid

BarcelonaEl Barça és campió de Lliga. Ho ha aconseguit a Barcelona. Però, no pas al Camp Nou. Tampoc jugant. L'Espanyol ha empatat amb el Madrid a 1 gol i ha donat el triomf al Barça. Stuani ha avançat els blanc-i-blaus i, a la segona meitat, Higuaín de cap ha empatat el partit.

El conjunt de Mourinho ha sortit a Cornellà-El Prat sense la seva principal amenaça Cristiano Ronaldo, a qui l'entrenador ha deixat a la banqueta pensant en la final de Copa del rei contra l'Atlétic de Madrid. Sense Ronaldo, el Madrid ha perdut als pocs minuts un altre referent dins del terreny de joc. En aquest cas, Raphael Varane s'ha lesionat al minut 15 de partit després d'una topada amb el jugador de l'espanyol Wakaso. José Mourinho s'ha vist obligat a donar entrada a Xabi Alonso en el lloc del central francès.

Als pocs minuts, en la sortida d'un còrner, Stuani ha aprofitat una pilota morta dins l'àrea per avanaçar el conjunt de Javier Aguirre. Al minut 27, Héctor Moreno ha tornat a superar Diego López després d'un servei des de la cantonada. L'àrbitre, Iglesias Villanueva, ha xiulat falta del jugador blanc-i-blau sobre Xabi Alonso. Una acció molt protestada pels aficionats que omplen l'estadi espanyolista.

Al minut 43 han estat els blancs els que han protestat una jugada dins l'àrea dels locals. Un xut de Morata ha colpejat a les mans de Javi López, tot i que el jugador blanc-i-blau tenia els braços pegats al cos. Amb aquesta oportunitat del jove davanter del Madrid s'ha arribat al descans.

Al segon temps, dos minuts després de l'entrada al terreny de joc de Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín ha aprofitat una falta lateral per pentinar la pilota i empatar el partit. El jugador argentí ha rematat al pal llarg fent impossible l'estirada del porter Kiko Casilla. En el tram final del partit el Reial Madrid ha buscat el segon gol, però Casilla i la falta d'encert dels davanters madridistes ha evitat el triomf. La millor oportunitat pels locals l'ha tinguda Wakaso amb un xut llunyà. L'Espanyol s'ha quedat amb deu jugadors per expulsió de Víctor Sànchez al minut 90.

- Fitxa tècnica

1. ESPANYOL: Casilla; Javi López, Colotto, H. Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Forlín; Wakaso (Baena, min. 92), Verdú (Simao, min. 81), Sergio García; Stuani

1. REIAL MADRID: Diego López, Albiol, Varane (X. Alonso, min. 19) Carvalho, Nacho; Essien, Modric; Di Maria, Kaká (Cristiano, min. 56), Morata (Benzema, min. 46) i Higuaín

Gols: Stuani, min. 22. Higuaín, min. 58.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (col·legi gallec). Ha expulsat a Víctor Sánchez per una entrada a Higuaín al minut 90. Ha amonestat a Essien, Xabi Alonso, Modric, Carvalho, Cristiano i Albiol pels blancs. Verdú, Wakaso, Forlín, Colotto i Stuani per l'Espanyol.

Incidències: 30.023 espectadors a Cornellà-El Prat.

stats