Lliga Adelante
Esports Futbol 17/01/2015

El Girona en té prou amb dos minuts dolents del Lugo (1-2)

Sandaza i Granell han encarrilat el triomf gironí amb dues accions consecutives en la primera meitat. Abans del descans, els gallecs han retallat distàncies

Sandaza celebra el seu gol contra el Lugo

LugoEl Girona n'ha tingut prou amb dos minuts dolents del Lugo, al qual han validat un gol fantasma en el primer temps i n'han anul·lat un altre a la segona part, per guanyar per 1-2 a l'Anxo Carro i afermar-se als llocs de promoció d'ascens a la Lliga BBVA amb 38 punts al final de la primera volta.

Amb Fran Sandaza motivat en la seva tornada a l'Anxo Carro, el Girona ha agreujat el mal moment de resultats del Lugo, que encadena sis partits sense guanyar i tan sols s'ha imposat en dues de les últimes catorze cites del campionat, encara que acaba la primera volta fora del descens. El Lugo ha sortit amb intensitat, ha tingut la pilota i ha aparegut per primera vegada a l'àrea rival amb un servei de córner que ha llançat David López i ha rematat de cap fora Iriome, que ha tornat a l'onze després de complir sanció. A la gespa de l'Anxo Carro hi havia un jugador supermotivat, el davanter Fran Sandaza, que la temporada passada va tenir menys protagonisme del que pretenia en el Lugo i sabia a la perfecció els punts febles de l'equip blanc-i-vermell. El punta, recuperat d'una lesió, ha trigat només cinc minuts a provar José Juan amb un llançament amb la dreta, des de la frontal, que ha tallat el porter blanc-i-vermell.

El porter ha estat fi en aquesta intervenció, però ha fallat estrepitosament als 20 minuts quan, després de rebre una passada de la defensa, ha controlat malament, ha fallat en intentar regatejar Sandaza i el davanter ha posat prou la puntera per enviar la pilota al fons de la xarxa. El Lugo ha quedat atordit i el Girona ho ha aprofitat per ampliar l'avantatge en dos minuts amb un cop d'esquerra d'Àlex Granell que ha entrat per l'escaire malgrat l'estirada del porter.

L'equip de Quique Setién ha intentat aixecar-se, ha agafat ànim amb un remat de Lolo Plá que ha anat a prop del pal i amb un altre tret de Jonatan Valle que ha acabat en servei de córner, fins que s'ha trobat amb un gol fantasma que ha pujat al marcador a tres minuts per al descans. Ha sigut una rematada de cap de Lolo Plá a centre de David Ferreiro que ha tocat el pal esquerre de la meta de Becerra i el cos del porter abans de rebotar en l'altre pal i sortir de la porteria, però l'àrbitre, amb la indicació de l'assistent, l'ha donat per vàlid.

El Lugo ha assumit riscos en la segona meitat i ha donat facilitats al Girona, que ha tingut ocasions clares per sentenciar el partit, però no ha tingut la punteria del primer període en les rematades d'Eloy, Sanchón o Richy, que ha obligat José Juan a treure els punys en una falta. Setién ha reforçat l'atac amb l'entrada d'un segon davanter, David Aganzo, per Jonatan Valle, i el Lugo ha perdonat l'empat als 74 minuts en una centrada d'Iriome des de la banda dreta que ha desaprofitat Lolo Plá a dos metres de la porteria. El davanter ha protagonitzat una altra acció polèmica en la recta final del partit, en la qual ha tornat a batre Becerra, però aquesta vegada l'àrbitre l'ha anul·lat per falta prèvia a David García en la jugada.

El Lugo ha acabat el partit desesperat per la derrota i, víctima d'aquest estat de nerviosisme, Aganzo s'ha expulsat amb una duríssima entrada pel darrere en el temps de descompte.

Fitxa tècnica:

Lugo: José Juan; Dalmau, Pavón, Borja Gómez, Manu; Fernando Seoane, David López; Iriome, Jonatan Valle (David Aganzo, min 72), David Ferreiro (Iago Díaz, min 67); i Lolo Plá.

Girona: Becerra; Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune, Sebas Coris (David García, min 66); Pere Pons; Eloi Amagat (Jandro, min 73), Àlex Granell, Felipe Sanchón; i Sandaza (Mata, min 79).

Gols: 0-1, min 20: Sandaza. 0-2, min 22: Granell. 1-2, min 42: Lolo Plá.

Àrbitre: Munuera Montero, del col·legi andalús. Ha expulsat amb vermella directa el davanter del Lugo David Aganzo (min 91). Ha mostrat groga a Richy (min 34) i Jandro (min 80), per part del Girona; i a Pavón (min 38) i Lolo Plá (min 43), per part del Lugo.

Incidències: Anxo Carro davant 3.680 espectadors.