LLIGA ADELANTE
Esports Futbol 12/04/2015

El Las Palmas imposa seva eficàcia (2-0) i li pispa el segon lloc al Girona

Els locals han encarrilat el partit amb un matiner gol d'Araujo i han confirmat el triomf en el segon temps gràcies a una diana d'Ortuño

Sergio Araujo celebra el seu gol contra el Girona / LFP.ES

Las Palmas de Gran CanàriaEl Las Palmas li ha pispat la segona plaça de la Lliga Adelante al Girona amb una victòria (2-0) que ha encarrilat amb un gol matiner, en un partit en el que s'ha mostrat més efectiu que el seu rival. Els illencs han tingut un inici somiat, un matiner gol en el primer intent d'Araujo a passada de David Simón.

El Las Palmas ha donat la pilota al rival i ha jugat com més a gust se sent, robant i sortint ràpid, encara que ha estat el Girona qui ha disposat d'una ocasió clara en el minut 9 amb un xut alt de Mata des de dins de l'àrea. Els de Pablo Machín amenaçaven amb contínues arribades, però sense sort. Aday ha estat molt actiu per l'esquerra i Felipe Sanchón participatiu, però imprecís. Abans del descans ha hagut nous xuts entre pals, un llunyà de Culio i un altre de Nauzet Alemán, de falta, en els que ha estat encertat Becerra, mentre que Mata ha rematat una passada de Granell, aquesta vegada sí entre els pals, però Casto ha aturat. L'anècdota de la primera part l'ha protagonitzat Ortuño quan ha hagut de ser atès amb sang i ha tornat al camp amb una nova samarreta amb el seu dorsal 8, però el nom del seu anterior propietari, Benja, jugador cedit al Sabadell, ja que no disposava el club illenc d'una segona samarreta personalitzada.

La segona part s'ha iniciat amb el mateix escenari tàctic, un Girona buscant l'empat amb bones intencions però víctima de la seva escassa clarividència, i un Las Palmas que ha trobat el segon gol després d'una rematada de Momo que ha superat Richy i que ha caçat Ortuño per marcar-li al seu exequip de volea a la mitja volta.

El gol ha acabat d'aplanar la resistència blanc-i-vermella, que ha mort amb la seva idea ofensiva, però incapaç de superar la pressió avançada del seu rival i el seu desencert, amb noves ocasions per a Felipe Sanchón, Sebas Coris i Mata que han confirmat el seu desafortunat dia.

Fitxa tècnica:

Las Palmas 2

Girona 0Las Palmas:

Casto; David Simón, Marcelo Silva, Aythami Artiles, Ángel López; Hernán (Roque, min. 87), Javi Castellano, Culio; Nauzet Alemán (Momo, min. 62), Ortuño i Araujo (Jonathan Viera, min. 83).

Girona: Becerra; Ramalho, Richy, Carles Mas; Cifu, Eloi Amagat (Jandro, min. 73), Pere Pons, Granell (Rovirola, min. 86), Aday (Sebas Coris, min. 58); Felipe Sanchón i Mata.

Gols: 1-0, min. 3: Araujo. 2-0, min. 67: Ortuño.

Àrbitre: Ricardo De Burgos Bengoetxea (Comitè Basc). Targetes grogues: als jugadors locals Nauzet Alemán (min. 57) i Hernán (min. 79), així com als visitants Ramalho (min. 56) i Eloi Amagat (min. 64).

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Gran Canària davant 15.166 espectadors.