SEGONA A
Esports Futbol 15/06/2016

L'Osasuna agafa avantatge en l'eliminatòria final contra el Girona (2-1)

Montilivi dictarà sentència després que els navarresos, superiors en els moments clau, guanyessin el partit d'anada

Imatge de l'Osasuna-Girona

BarcelonaL'Osasuna ha derrotat el Girona en el partit d'anada de l'eliminatòria final per l'ascens a Primera (2-1). Un resultat que dóna avantatge als navarresos però que deixa obert el 'play-off', que es resoldrà el dissabte a Montilivi. Kodro i Mikel Mesa han fet els gols del conjunt de Pamplona, mentre que Kiko Olivas ha marcat per als gironins.

El partit ha començat amb un Osasuna crescut i un Girona atemorit. Els navarresos han dut el pes de l'enfrontament en els primers minuts, amb arribades i més intensitat en totes les zones del camp. Així ha arribat el primer gol, amb una centrada de De las Cuevas i una rematada impecable de Kodro (6').

El gol no ha canviat l'escenari del partit, que ha seguit dominant l'Osasuna. Però a mesura que passaven els minuts semblava que el Girona agafava confiança i tenia més possessió de pilota, encara que no arribés a inquietar la porteria de Nauzet.

El guió de la primera part s'ha repetit a la segona, amb un Osasuna que ha intentat matar el partit i deixar mig sentenciada l'eliminatòria. Els homes d'Enrique Martín han disposat de dues ocasions claríssimes –una d'elles, un mà a mà amb el porter Becerra– però els ha faltat punteria en els darrers metres.

Curiosament, l'entrenador dels navarresos ha fet un pas enrere i ha donat oxigen al Girona, que ha tornat a moure la pilota. Aquesta vegada, jugant a prop de la porteria rival. L'Osasuna s'ha aculat i ha cedit tota la iniciativa a uns gironins que, en un servei de córner, ha trobat l'empat: una centrada que prolonga un defensa i que Kiko Olivas, a l'àrea petita, ha enviat al fons de la xarxa (73').

Eren els pitjors moments de l'Osasuna i els millors del Girona, tot i que els navarresos han demostrat que són veterans en aquest tipus de situacions. L'Osasuna no ha perdut els papers i, en la primera arribada, ha tornat a posar-se amb avantatge gràcies a una rematada exquisida de Mikel Mesa (78').

El Girona ha buscat, posteriorment, el gol de l'empat. Però l'Osasuna ha sabut refredar el partit i mantenir el marcador. L'eliminatòria es resoldrà a Montilivi.