Futbol
Esports Futbol 11/09/2012

Soldado trenca la muralla de Geòrgia (0-1) i dóna un triomf agònic a la selecció espanyola

El davanter del València ha rematat una centrada de Cesc, després d'una excel·lent acció de Pedro dins l'àrea, només quatre minuts abans d'acabar el partit i quan els georgians ja celebraven l'empat a zero

Roberto Soldado té una ocasió de gol davant la nombrosa defensa de Geòrgia

BarcelonaLa selecció espanyola ha començat la defensa del títol de campiona del món amb una victòria agònica 0-1 a Tbilisi contra Geòrgia, que ocupa la 76a posició al rànquing FIFA. Un gol de Soldado a quatre minuts del final ha donat els tres primers punts a la campiona del món. El davanter del València ha rematat una centrada de Cesc després d'una excel·lent acció de Pedro dins l'àrea per desencallar un partit que semblava que havia de morir amb un impotent empat a zero.

L'equip de Vicente del Bosque ha dominat la possessió de la pilota però ha patit per trobar la manera de traspassar el mur defensiu que els locals han plantat davant la frontal de l'àrea. Contra deu homes tancats al darrere, el toc espanyol no ha acabat de funcionar, malgrat les parets d'Iniesta amb Silva, la profunditat intel·ligent de Soldado, l'atreviment dels laterals Alba i Arbeloa, o la clarividència entre línies de Xavi. Res. 0-0 i primer tast del dur camí que espera a 'la roja' per classificar-se per al Mundial 2014 del Brasil. Fins a l'aparició de Soldado al minut 86.

Amb un onze amb cinc blaugranes com a titulars (Piqué, Alba, Busquets, Xavi i Iniesta), Espanya ha sortit decidida a resoldre el partit aviat. Ha buscat el gol. Però sense sort. Geòrgia l'ha esperat amb, com a mínim, cinc defenses en línia i un replegament intensiu de la segona línia, recollida al màxim per protegir la seva porteria. El dibuix local semblava un 5-3-2 al començament, però ha anat derivant en un 5-4-1, un 5-5 i un 6-3-1 al final.

Davant d'això, Espanya ha tingut poc marge. Soldado s'ha mogut bé a l'espai i, en una bona connexió amb Xavi, ha disposat de la millor ocasió del matx al minut 40, però la seva rematada ha mort al cos del porter Loria. Des de fora de l'àrea, Xavi i Iniesta han aportat perill, i fins i tot un xut de Silva s'ha estavellat al pal.

Vuit minuts després del descans, Geòrgia ha donat un ensurt, quan Amisulashvili ha rematat al pal una pilota solta. El guió del partit ha continuat com durant el primer temps, amb Geòrgia tancada al darrere i cada cop menys atrevida al contraatac. Del Bosque ha intentat activar l'atac amb l'entrada de Pedro per Busquets (56') i Cazorla per Silva (63'), però els georgians aconseguien resistir. A la desesperada, Cesc ha entrat per Arbeloa (79'). El canari i el d'Arenys han acabat sent decisius en la jugada del 0-1, la que permet a 'la roja' arrencar el camí cap al Mundial 2014 amb un triomf. Encara que hagi sigut discret i molt treballat.