Futbolista desaparegut

L'autòpsia confirma que el futbolista Álvaro Prieto hauria mort electrocutat

La policia buscava el jugador del Còrdova des de dijous i unes imatges captades per TVE van confirmar la troballa del cos

ARA
3 min
Els jugadors del Córdova posant amb una pancarta aquest cap de setmana.

BarcelonaDesprés que aquest dilluns unes imatges de TVE revelessin la troballa del cos sense vida del futbolista de 18 anys, Álvaro Prieto, entre dos vagons d'un tren de mitjana distància a l'estació de Santa Justa, a Sevilla, l'autòpsia ha confirmat que el jove va morir electrocutat. Una càmera de seguretat d'una benzinera propera a les cotxeres-tallers ferroviaris on es va localitzar el cadàver del noi va captar-lo enfilat dalt del sostre del comboi. En les imatges, segons ha avançat El Diario de Sevilla i El País, s'hi veu com el jugador s'agafava al pantògraf del tren (el mecanisme que uneix el vagó a la catenària) i patia una forta descarrega elèctrica. Just a continuació, el noi ja va caure al forat que hi ha entre els dos vagons del comboi on va ser trobat aquest dilluns, quatre dies després de la seva desaparició.

Ara l'autòpsia ha confirmat la hipòtesi inicial de la policia: que la mort del futbolista va ser accidental. De fet, l'informe preliminar dels forenses ja apuntava també en aquesta direcció, ja que el cos de Prieto presenta "signes compatibles" amb haver patit una descàrrega elèctrica. Segons fonts de la delegació del govern a Andalusia consultades per l'agència EFE, de l'examen forense del cos i de les proves recollides fins ara pels investigadors es pot concloure que en la mort de Prieto no hi va haver intervenció de terceres persones.

Prieto havia anat a Sevilla amb uns amics per sortir de festa en una coneguda sala dimecres a la nit. Dijous al matí va ser l'últim dia en què se'l va veure amb vida. Havia de tornar a Còrdova amb Avant, però va tenir problemes per picar el bitllet i es va quedar sense bateria al mòbil. El noi va perdre el tren que havia d'agafar en un principi i va decidir, després de travessar la via pel mig, pujar a un AVE que anava cap a Barcelona i parava a Còrdova, però el personal del tren va fer-lo baixar. Les imatges de les càmeres de l'estació van mostrar Prieto sortint de les instal·lacions.

Després de tres dies de recerca ininterrompuda, la tasca dels investigadors es va centrar en les vies del tren pròximes a Santa Justa, que és on finalment ahir es va trobar el cos. Renfe va informar en un comunicat que el tren on va aparèixer el cos "no prestava servei" des de fa setmanes per una "avaria" i que "no s'havia mogut" ni passat "cap revisió" des del 24 d'agost. "Estava realitzant una maniobra interna sense prestar servei de viatgers", va afegir sobre els moviments que va fer el comboi ahir. La companyia va assegurar en el missatge que ja col·labora amb la policia per esclarir els fets i ha expressat el seu condol a la família de Prieto.

TVE es disculpa per haver emès les imatges 

Mentre emetia un directe informatiu des de la proximitat de les vies, La 1 va captar unes imatges d'un cos vestit amb unes peces de roba que coincidien amb les que, segons diversos testimonis, el noi vestia en el moment en què va desaparèixer. La Guàrdia Civil va confirmar que el cos era el del jugador. L'emissió de les imatges del cos, que estava entre dos vagons d'un tren en moviment, va ser rebuda amb crítiques per incomplir el manual d'estil de RTVE. Entre altres coses, el manual estableix que "els primers plans de persones ferides i cadàvers són sempre innecessaris". Ahir al migdia RTVE va demanar disculpes: "Són unes imatges que mai s'haurien d'haver emès". A més, van remarcar que el programa, després de disculpar-se, va posar a disposició de la policia tot el material audiovisual que tenien. La corporació ha obert una investigació interna sobre els fets.

stats