Espanyol
Esports Futbol 30/10/2012

L'Espanyol presenta el trofeu Dani Jarque, una iniciativa per recordar "els valors honestos del capità"

Els premis són una iniciativa de Catalunya Ràdio, que premiarà el millor jugador de l'Espanyol cada temporada, amb els vots dels professionals i oients de l'emissora

Natalia Arroyo
3 min
Presentació del Trofeu Dani Jarque

Sant Adrià del BesòsAquest dilluns ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià la presentació del primer Trofeu Dani Jarque, creat Catalunya Ràdio per premiar el millor jugador de la temporada entre els oients i els professionals de l'emissora.

Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio, ha destacat que la iniciativa d'aquest trofeu "genera valors" i representa una bona manera de recordar "el que simbolitzava Dani Jarque des del punt de vista d'un esportista". "El que busquem és el millor jugador de l'Espanyol de cada temporada en els partits oficials. El 50% de les votacions seran per als professionals de Catalunya Ràdio i l'altre 50% el tindran tots els aficionats de l'Espanyol", ha explicat Jordi Itúrria, cap d'esports de l'emissora i promotor de la iniciativa.

Marta Solsona, autora de l'escultura de Dani Jarque a l'estadi, ha sigut l'encarregada de fer públic el trofeu, que és una rèplica de l'obra que llueix a la porta 21 de l'estadi de Cornellà-El Prat. "Per mi ha sigut un gran honor poder realitzar aquesta escultura. És l'escultura que he fet amb més emoció, il·lusió i tristor. Una figura com la del Dani ha de despertar-nos els valors d'entrega, de força i de motivació", ha apuntat l'artista.

En nom de la família de Jarque, Màgic Díaz ha apuntat que, d'entre totes les iniciatives, aquesta va convèncer-los perquè va fer-se "després dels primers mesos de la fatalitat, que va ser quan tothom s'interessava més per recordar el Dani". "Celebro que l'esperit del Dani, i sobretot la seva honestedat, segueixi tan viu en aquesta entitat, que segueixi fent soroll el minut 21 a Cornellà", ha afegit.

En representació de la plantilla, Joan Verdú ha reconegut que "fa una mica de mal recordar el Dani Jarque" però que "tot el que porti el seu nom és bo per a l'Espanyol perquè ell és qui millor representa l'honestedat".

"Va ser un símbol i avui és un mite del club -ha comentat el president de l'Espanyol, Ramon Condal-. Som uns privilegiats per haver gaudit d'ell. Que un premi porti el seu nom és un gran encert. Tots els periquitos portarem sempre en el nostre cor al Dani Jarque".

A l'acte de presentació han assistit Ramon Condal, president de l'Espanyol; Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio; Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Alfredo Bustillo, en representació de La Caixa; Màgic Díaz, representant del futbolista, i Marta Solsona, autora de l'escultora de Dani Jarque.

Catalunya Ràdio ha presentat aquest dilluns una nova aplicació mòbil per seguir l'actualitat de l'Espanyol. L'aplicació permetrà seguir sense interrupcions les transmissions dels partits de l'entitat blanc-i-blava, a més d'activar tot un seguit d'avisos previs al matx i votar els millors jugadors de cada partit i que optaran al premi Dani Jarque. També tindrà disponibles àudios a la carta (amb entrevistes, talls dels gols, declaracions de protagonistes) i una galeria de fotografies (fetes pels periodistes de Catalunya Ràdio).

"És una aplicació que, al mateix temps, serà un espai per a la cultura periquita", ha destacat Fèlix Riera, director de l'emissora.

L'aplicatiu estarà operatiu a partir de la primera setmana de novembre. "Estem convençuts que la gent podrà viure els partits de l'Espanyol amb un nivell d'accés a la informació molt més dinàmic i directe. Confiem que el simpatitzants de l'Espanyol trobaran aquí un punt de trobada. Catalunya Ràdio aporta, així, el seu granet de sorra en el creiement d'aquesta entitat", ha afegit Riera.

Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha remarcat el compromís de l'entitat en donar suport "a totes les entitats de l'esport català".

Ramon Condal, president de l'Espanyol, ha celebrat que "se segueixi apostant per l'Espanyol" amb aplicacions com la presentada per Catalunya Ràdio aquest dilluns.

stats