Mundial de França
Esports Futbol 17/06/2019

França derrota Nigèria i suma tres triomfs en tres partits

Un gol de penal de Wendie Renard a falta de poc més de 10 minuts per al final va decidir el duel

Albert Nadal
França, l’amfitriona del Mundial, va superar Nigèria (0-1).

BarcelonaLa selecció de França, l’amfitriona, va derrotar ahir Nigèria per 0-1 i va sumar el ple de victòries, tres de tres, al grup B, que ha liderat amb mà de ferro. Un gol de penal de Wendie Renard a falta de poc més de 10 minuts per al final va decidir el duel a favor de les franceses, que van veure com, cinc minuts abans d’obrir la llauna, Nigèria es quedava amb deu per l’expulsió de la lateral esquerra Ngonzi Ebere. La diana no va estar exempta de polèmica, ja que Renard, que va fallar el seu primer llançament, va disposar d’una segona oportunitat gràcies al VAR, que va determinar que la portera nigeriana Chiamaka Nnadozie s’havia avançat. A la segona, Renard no va fallar. A les africanes encara els queda alguna esperança d’accedir als vuitens com una de les millors terceres, però hauran d’esperar a veure com acaba la fase de grups.

Noruega, en canvi, passa com a segona del grup B després de superar per un ajustat 1-2 la selecció de Corea del Sud. El combinat nacional noruec haurà de millorar als vuitens de final, ja que, malgrat sumar els tres punts, va mostrar una versió gris contra el conjunt asiàtic. La selecció escandinava va endur-se el triomf gràcies a dues penes màximes. La primera, als 5 minuts, la va transformar Caroline Hansen. El 0-2 no va arribar fins al minut 51, quan, en aquest cas Isabell Herlovsen, va firmar el segon també des dels onze metres. Corea del Sud no va perdre l’orgull i Yeo Min-ji va escurçar distàncies al minut 78, un gol, però, que no els va servir per impedir acomiadar-se del Mundial França sense haver sumat cap punt.

Avui es decideix el grup C, on Itàlia, que s’enfronta al Brasil (21 h, Gol), lidera amb 6 punts, mentre que les brasileres i Austràlia, que juga contra Jamaica (21 h, Gol), estan empatades amb tres. El combinat nacional jamaicà, amb dues derrotes i vuit gols en contra per cap a favor, està pràcticament eliminat.