Brasil 2014
Futbol29/06/2014

Holanda veu la llum quan falten dos minuts pel final (2-1)

La selecció de Van Gaal, conservadora al primer temps, reacciona després del gol de Gio dos Santos i capgira el marcador amb dianes als minuts 87 (Sneijder) i 92 (Huntelaar, de penal)

BarcelonaHolanda s'ha classificat per als quarts de final del Mundial del Brasil després de derrotar Mèxic per 2 a 1. L'equip que dirigeix Van Gaal ha salvat els mobles als darrers minuts d'un partit en què els holandesos han estat massa conservadors al primer temps i només han reaccionat després del gol mexicà, a l'inici del segon temps. Un gol de Sneijder quan faltaven tres minuts per acabar el temps reglamentari i un de Huntelaar, de penal, al descompte, han classificat l''orange'.

Ha estat un partit en què, contra pronòstic, Mèxic ha dut el pes del partit i Holanda ha estat a l'expectativa, amb por d'atacar. Els nord-americans s'han fet amb el control de la pilota de seguida i han dut el pes del partit, en una primera part en què no han marcat de miracle. Héctor Herrera i Gio dos Santos han tingut les ocasions més clares, mentre que els holandesos tan sols han arribat amb una puntada llarga que ha caçat Van Persie, tot i que ha rematat molt desviat.

Cargando
No hay anuncios

El partit era dels mexicans en el domini i el gol ha arribat a l'inici del segon temps, obra de Giovani dos Santos, que ha superat els dos centrals avançant cap a l'eix i ha sorprès el porter Cillessen amb un xut fort que ha entrat fregant el pal.

A partir d'aquí, Mèxic ha fet un pas enrere i Holanda, obligada pel marcador, no ha tingut més remei que bolcar-se a la recerca de l'empat. Han estat minuts de molt domini 'orange' però poca efectivitat. D'una banda, la defensa nord-americana es replegava bé i de l'altra el porter Ochoa ha fet una exhibició salvant tots els llançaments holandesos.

Cargando

Però al minut 87 no ha pogut salvar la gardela de Sneijder, que, tot sol a la frontal, ha rematat una volea a mitja altura que ha significat el gol de l'empat. Amb aquesta diana semblava que el partit se n'aniria a la pròrroga, però una internada de Robben a la dreta ha originat un penal (molt dubtós) de Márquez sobre el davanter del Bayern. Huntelaar, que uns minuts abans havia substituït Van Persie, no ha perdonat des dels onze metres i ha transformat la pena màxima, que servia perquè Holanda seguís endavant i Mèxic tornés cap a casa malgrat el bon partit i bon torneig que han completat.

El partit ha tingut dos temps morts, decidits per la FIFA prèviament, per les altes temperatures i la humitat que feia a l'estadi Castelão de Fortaleza. El partit s'ha aturat un parell de minuts tant al 30 com al 75, és a dir, a un quart d'hora perquè s'acabés cadascuna de les parts.

Cargando

HOLANDA 2 - 1 MÈXICHolanda:

Cillessen, De Vrij, Vlaar, Blind, Verhaegh (Depay, min 55) Wijnaldum, De Jong (Martins Indi, min 9), Sneijder, Kuyt, Robben i Van Persie (Huntelaar, min 75). Seleccionador: Louis van Gaal.Mèxic:

Cargando

Ochoa, Rodríguez, Márquez, Héctor Moreno (Diego Reyes, min 46), Aguilar, Herrera, Salcido, Guardado, Layun, Dos Santos (Aquino, min 60) i Peralta (Hernández, min 75). Seleccionador: Miguel Herrera.Gols:

0-1, min 48: Giovani dos Santos. 1-1, min 88: Sneijder; 2-1, min 93: Huntelaar, de penalt.Àrbitre: