Itàlia i l'Anglaterra guanyen i es classifiquen per als vuitens de final

El Japó ha aconseguit la seva primera victòria contra l'equip escocès (2-1)

Adrià Fernández
4 min
Itàlia supera amb claredat a Jamaica (0-5) i es jugarà la primera plaça en el duel contra Brasil

BarcelonaLa selecció italiana ha sumat aquesta tarda la seva segona victòria en aquest Mundial després de guanyar Jamaica per 0-5. El 'hat-trick' de Girelli i el doblet de Galli situen a les italianes com a líders en solitari del grup C amb sis punts, per davant de la selecció brasilera, que en té tres, per classificar-se per als vuitens de final. El proper dimarts (21h, GOL) es viurà el duel decisiu per la primera plaça entre la canarinha i les azzurri. Als deu minuts de partit, s'ha assenyalat penal amb ajuda del VAR per una falta de la jamaicana Swaby sobre una de les italianes més desequilibrants, Bonansea. Schneider, que ja va aturar un penal a la blaugrana Andressa Alves en la primera jornada, ha aturat novament el xut de Bonansea.

La col·legiada, però, ha demanat rellançar el penal perquè la portera s'ha avançat de la línia de gol. La italiana en el rellançament, ha canviat la direcció del penal i ha aconseguit obrir definitivament la llauna. La selecció jamaicana, una de les més febles de tot el Mundial, ha demostrat les seves carències defensives en el 0-2. Córner servit a l'esquerra de la porteria i Bonansea ha pentinat d'esperó la pilota al centre de l'àrea. Girelli, sense oposició, s'ha trobat l'esfèric al maluc i l'ha empès cap al fons de la xarxa. La falta de contundència en zona defensiva ha estat un malson per a les caribenyes. Les noies de Hue Menzies no han pogut rebutjar una pilota morta a l'interior de l'àrea petita, però el xut de Sabatino s'ha estavellat al travesser.

El pas pels vestidors no ha provocat cap gir inesperat en el guió, tot el contrari. Girelli, en el primer minut de la represa, ha rubricat el seu 'hat-trick' i ha establert el 0-3 en el marcador de l'Estadi Auguste-Delaune II (Reims). La davantera del Juventus ha aprofitat una centrada de Giugliano per rematar de cap i batre la portera jamaicana. El pas dels minuts ha afavorit l'equip groc que, davant la relaxació italiana, ha gaudit de més apropaments a l'àrea defensada per Giuliani. En una d'aquestes aproximacions, la lateral esquerra Blackwood ha fet una centrada que s'ha enverinat i acabat topant amb el travesser azzurri.

L'avís caribeny ha servit per despertar a la selecció italiana. Tres minuts més tard, al 71 de partit, Galli ha rebut una pilota a la mitja lluna de l'àrea i ha etzibat un potent xut que ha entrat per la dreta de la porteria de Schneider i ha significat la quarta diana per les italianes. La selecció dirigida per Milena Bertolini ha persistit amb la idea d'ampliar, encara més, la diferència en el marcador i ho ha aconseguit. Aurora Galli, en rebre una passada a l'espai, ha superat a la portera jamaicana i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. La migcampista, que milita a la Vecchia Signora se la Serie A, ha aconseguit una maneta que converteix aquest resultat en el segon més aclaparador de la competició.

Les jugadores de l'Anglaterra celebren el gol de la victòria contra l'Argentina

Anglaterra també supera la primera fase

La selecció d'Anglaterra ha seguit l'exemple de Itàlia i han aconseguit batre el mur de l'Argentina (1-0) per classificar-se als vuitens de final. Tot i la victòria, les continentals han patit per superar la portera Vanina Correa, que ha signat un recital d'aturades i grans intervencions, amb una intervenció en el xut d'un penal de Parris, al minut 28.

El domini de l'Anglaterra s'ha traduït en ocasions i arribades. Les angleses han marcat el ritme de joc, han tancat a les sud-americanes en el seu propi camp, han mogut la pilota amb velocitat i han generat avantatges per tot el camp, fins que han transformat el gol, de Jodie Taylor, que ha desfet l'empat inicial. Amb aquesta victòria, l'Anglaterra encadena dues victòries consecutives -quatre en les últimes fases de grups mundialistes- i se situa líder del grup amb sis punts, pel que la seva presència a la següent ronda està assegurada, igual que en les seves quatre aparicions anteriors.

Mana Iwabuchi celebrant el primer gol en la victòria del Japó contra Escòcia per 2-0

Primera victòria del Japó al Mundial

El Japó no ha ofert gaires opcions a la selecció escocesa, que ha quedat virtualment eliminada del Mundial de França 2019. La victòria de les locals (2-1) amb els gols d'Iwabuchi i Sungasawa en el primer temps situa les japoneses com a líders de grup amb quatre punts, a falta que es disputi el següent partit del grup D entre Anglaterra i l'Argentina (21 h, Gol).

Després d'aconseguir un punt contra l'Argentina (0-0) que no va acabar de satisfer-los, l'equip japonès ha sumat la seva primera victòria en aquesta competició. Després d'una recuperació de pilota en zona de tres quarts, Mana Iwabuchi ha obert el marcador amb un xut centrat i enverinat des de la frontal de l'àrea que ha situat l'1-0. Les jugadores japoneses han volgut sentenciar el partit per la via ràpida contra el conjunt més feble del grup D. Passada la mitja hora de partit, la defensa Rachel Corsie ha comès penal després d'agafar de la samarreta Yuika Sungasawa a l'interior de l'àrea. La 9 japonesa ha sigut l'encarregada de transformar la pena màxima, enganyant completament Lee Alexander amb un xut ras i suau que ha col·locat el 2-0 al marcador de Roazhon Park.

Les jugadores d'Asako Takakura han mantingut el domini i les aproximacions a l'àrea rival en els últims 45 minuts, però sense fortuna. Escòcia ha intentat buscar les pessigolles al Japó, sobretot mitjançant la seva davantera Erin Cuthbert, i quan faltaven dos minuts per al final la mateixa Cuthbert ha recuperat l'esfèric després d'una errada en la sortida de pilota de la selecció japonesa i el seu xut potent des de la frontal, amb la portera descol·locada, ha servit per situar el 2-1 definitiu. El pròxim partit de les asiàtiques serà contra Anglaterra dimecres vinent (21 h), un duel que pot acabar decidint quina de les dues seleccions acaba com a líder del grup D. Les escoceses, per la seva banda, disputaran el seu últim partit del Mundial contra l'Argentina també el dimecres 19 a les 21h.