Futbol

Benzema i Courtois despullen un Chelsea irreconeixible (1-3)

El Reial Madrid té peu i mig a semifinals després de golejar a Stamford Bridge

Karim Benzema, celebrant un dels gols contra el Chelsea

BarcelonaEn condicions normals es podria afirmar que el Reial Madrid va deixar sentenciada l'eliminatòria de quarts de final de la Champions. Només el canvi de normativa, que elimina el valor doble dels gols fora de casa, fa que el Chelsea tingui alguna opció, ni que sigui tímida, de donar la volta a la situació. Els blancs, en un partit molt seriós a Stamford Bridge, van golejar un rival irreconeixible en defensa i sense pólvora en atac. L'1 a 3, amb un hat trick de Benzema, i amb errors defensius impropis del vigent campió d'Europa, sembla una llosa difícil d'aixecar, d'aquí una setmana, al Santiago Bernabéu.

Ningú preveia aquest guió, per més que el Madrid visqui la Champions com la seva competició fetitxe i torni a gaudir de la millor versió de Benzema. S'esperava més, molt més, d'un Chelsea que va intentar dominar el partit, però que no va ser capaç de tancar la defensa quan els blancs sortien al contraatac. De res serveix tenir la pilota si no pots evitar que el rival corri quan la recupera. I molt menys, si els centrals deixen sol el rematador estrella de l'equip rival. Per no parlar del tercer gol, que literalment va ser un regal del porter Mendy. Els errors propis van condemnar els blue, un equip que fa setmanes que viu més pendent dels aspectes extraesportius -el canvi forçós de propietari- que del joc. Al final, quan es competeix al màxim nivell, tots els detalls compten.

D'alguna manera, el Madrid va reviure a Stamford Bridge aquells minuts de bogeria futbolística que li van permetre remuntar l'eliminatòria contra el París Saint-Germain, fa unes setmanes. Perquè el primer gol va arribar en un contraatac quan el Chelsea portava el pes del partit. Benzema va rematar acrobàticament una centrada de Vinicius. I, tres minuts després, novament de cap, es feia invisible entre els centrals i rematava a plaer una centrada de Modric. Els blancs, amb la famosa 'pegada', van ensumar la sang i van noquejar un rival que no sabia trobar l'antídot al futbol dels de Carlo Ancelotti. No pas perquè fos gaire elaborat, sinó precisament perquè era d'allò més pràctic: recuperar i atacar. Només va ser un tram del partit, tot i que suficient per aconseguir l'objectiu.

Benzema va ser l'heroi d'un Madrid que, malgrat tot, va concedir algunes ocasions en defensa. Però, excepte en la rematada de Havertz que va acabar al fons de la xarxa, la resta de bones ocasions van topar amb Courtois. L'exporter del Chelsea va fer una gran actuació. No va ser un duel de moltes aturades. Al contrari. Poques, però de molt de mèrit. Com en un xut d'Azpilicueta que anava a l'escaire o la gardela de James que anava ajustat al pal. Thomas Tuchel va intentar de tot per refer el rumb del seu equip, amb un triple canvi al descans i l'entrada de Lukaku quan faltava mitja hora. El Chelsea va millorar al tram final, però ja era tard per esmenar l'esguerro.

El partit havia arribat amb 1 a 2 al descans. Entre això i els canvis semblava que el Chelsea podia donar la volta al marcador, o com a mínim tenir opcions a la segona part. Esclar que ningú s'esperava que el porter Mendy s'afegiria a la festa madridista regalant el tercer gol. Tot sol, va convertir una passada a Rüdiger en una assistència a Benzema. I aquest, a porteria buida, no va desaprofitar l'oportunitat d'ensorrar les opcions angleses de capgirar el partit.

Militao, sancionat

El Madrid és el gran favorit per superar l'eliminatòria, dimarts al Bernabéu. Un partit on no podrà jugar-hi Militao, que va veure la groga i serà baixa per sanció. També serà dubte Valverde, que va demanar el canvi per lesió. Els blancs, malgrat tot, no van patir massa a Londres, on l'any passat el Chelsea els va passar per sobre. Aquesta vegada, fins i tot, Ancelotti va donar minuts a Gareth Bale. El futbol és així de capriciós.

El Vila-real sorpren el Bayern a l’anada (1-0)

El Vila-real va donar la sorpresa a l’eliminatòria contra el Bayern Munic, guanyant en el partit d’anada disputat a la Ceràmica (1-0). Els groguets, amb una diana de Danjuma quan només s’havien disputat vuit minuts, en van tenir prou per agafar avantatge als quarts de final. De fet, el Vila-real va ser en alguns trams del partit molt superior al Bayern, i fins i tot va marcar el segon gol, però la diana de Coquelin va ser invalidada pel VAR per fora de joc. El conjunt alemany, que encara no havia perdut cap partit en aquesta edició de la Champions, hauria pogut marxar de la Ceràmica amb una golejada en contra, però a l’equip d’Unai Emery li va faltar punteria, sobretot al segon temps. L’eliminatòria es decidirà a Munic el dimarts vinent.