1a divisió
Esports 25/08/2014

Vuit partits de suspensió per a Simeone

L'entrenador de l'Atlètic de Madrid va ser expulsat a la primera part del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya

Martí Molina
2 min

BarcelonaDiego 'Cholo' Simeone, l'entrenador de l'Atlètic de Madrid, ha estat castigat amb vuit partits de suspensió per part del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol. El tècnic va ser expulsat a la primera meitat del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya.

L'entrenador argentí ha rebut un càstig de vuit partits: dos per l'expulsió, quatre per tocar la cara al quart àrbitre, una per aplaudir i una altra per situar-se darrera de les banquetes quan no hi tenia permís.

En l'acta del partit, l'àrbitre Fernández Borbalán va apuntar quatre motius per a una possible sanció per part del comitè. D'una banda, l'expulsió en sí, per "protestar de manera ostensible amb els braços alçats, sortint de l'àrea tècnica en repetides ocasions, no fent cas a les instruccions del quart àrbitre".

La segona, i la més greu, segons el comitè de competició, és la de "colpejar amb la mà oberta al cap, en dues ocasions, al quart àrbitre", segons redacta l'acta arbitral. Aquesta acció li ha costat quatre partits. En l'argumentació del jutge de competició, aclareix que "el contacte físic amb l'àrbitre, tot i que no sigui una agressió en el sentit estricte, es considera una acció de gravetat". El jutge recorre a l'article 96 del Codi Disciplinari per destacar que "aquest tipus d'actituds davant dels àrbitres, per lleus que siguin no deixen de ser violentes".

Finalment, Simeone rep un partit de càstig per "aplaudir en diverses ocasions en senyal de disconformitat". I un darrer ja que, a la segona meitat: "el quart àrbitre pot observar que l'entrenador se situa a la graderia, darrera la banqueta del seu equip, essent advertit pel Delegat de Camp que havia d'abandonar aquella ubicació però va no va fer cas de les nostres indicacions fins al final del partit".

Per últim, també s'aplica una sanció econòmica de 2.800 euros al club (700 + 1.400 + 350 + 350) i de 4.805 euros a l'entrenador (600 + 3.005 + 600 + 600).

stats