BARÇA
Esports 16/05/2014

Gerardo Martino: "Vull guanyar aquest títol pels jugadors, en una temporada tan complicada"

El tècnic argentí ha ofert la darrera roda de premsa abans d'acabar aquesta temporada

T.p.
2 min
El tècnic del Barça, Gerardo 'Tata' Martino, en roda de premsa / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaGerardo Martino podrà disposar de gairebé tots els seus jugadors per rebre l'Atlètic de Madrid. El tècnic argentí ha convocat Neymar, Jordi Alba i Piqué pel darrer partit de la temporada. Martino ha valorat que "abans d'un Mundial, han fet un gran esforç per arribar al partit, amb treballat fort. I això diu molt, ara toca veure si poden jugar o no aquests 90 minuts, però han fet un esforç que no té preu". Martino ha dit que no vol guanyar la lliga per tancar boques: "Vull guanyar ja que seria un premi per la feina dels jugadors en una temporada tan complicada com aquesta".

Martino ha recordat els partits contra l'Atlètic de Madrid, dient que "es va guanyar la Supercopa amb tres davanters, després es va modificar el sistema, buscant alternatives. S'han buscat alternatives, no tot depèn de nosaltres. El rival juga i fa coses molt bones. Ens impedeix jugar". Segons el tècnic argentí, "els equips que juguen com l'Atlètic, es troben incòmodes si van perdent. Ara, perdien amb el Chelsea i van guanyar el partit. Ara, normalment, els molesta en el joc anar perdent i es troben còmodes amb 0-0. Marcar abans també ens pot ajudar molt, ja que ens pot generar espais".

Martino ha fet broma sobre la motivació dels jugadors. "Aquest podria ser el primer títol d'aquests jugadors patint com persones normals, els anteriors van ser d'extraterrestres". Martino ha admès que molts cops, en aquests partits, costa "no voler anar per feina" com va passar a Elx, amb moments de nervis, reconeixent que "l'estat emocional d'aquests partits són diferents i no importen tant els precedents".

Puyol i Messi

Martino ha parlat sobre el comiat de Puyol, dient que "cal agraïr la seva generositat, la seva forma de donar-ho tot. He parlat molt amb ell i he vist com ha lluitat per recuperar-se de la seva lesió. S'ha creat una relació molt especial amb ell".

Sobre Messi, ha dit que "seguirà sent el jugador més determinant del Barça i del món marqui o no contra l'Atlètic de Madrid". Martino ha reconegut que els jugadors volen demostrar el seu nivell, sense caure en una reivindicació. "Aquests jugadors han fet història. Els darrers anys, més o menys, tots els equips han jugat igual. El Barça ha estat l'equip diferent, guanyant i aconseguit allargar el seu èxit. Aquest equip mereix respecte ja que ha fet història".

Martino no ha volgut dir si aquesta ha estat la seva roda de premsa abans d'un partit. "Jo no he dit que marxi. Ara, amb el pas del temps segur que valores més el Barça que en aquest moment" ha reflexionat. L'argentí ha admès que "he rebut moltes mostres d'estima, especialment dels jugadors", afegint que "ha estat

stats