PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 27/01/2023

El primer ple de l'any, però amb revenda i 'pujacarros': així es prepara Montilivi per rebre el Barça

El departament legal inicia els tràmits després de detectar frau en entrades per al derbi contra el Barça

3 min
Aficionats del Girona en el darrer partit a Montilivi

GIRONA"Venc bolígrafs i regalo dues entrades per al partit de Lliga del dissabte 28 de gener entre el Girona i el Barça. Preu: 300 euros". Aquest és un dels anuncis que el Girona ha detectat en algunes plataformes en què diferents socis blanc-i-vermells intenten fer negoci amb el derbi català de Montilivi. La resposta del club ha estat contundent: s'han anul·lat les entrades i bloquejat els abonaments utilitzats en el frau, s'ha posat el cas en mans dels Mossos d'Esquadra i s'han iniciat els tràmits corresponents per sancionar aquestes persones, tal com preveu el reglament del règim intern, imposant una suspensió que pot arribar a significar l'expulsió durant un període de dos anys de la condició de soci i abonat. Fonts internes del club asseguren a l'ARA que es tracta de "desenes" de socis.

L'estadi gironí presentarà un ple a vessar, perquè el partit és un dels que més il·lusions generen al llarg de tot l'any. De fet, el Girona va posar un paquet d'entrades a la venda per als socis i es van esgotar en poques hores. El fet que molts aficionats s'hagin quedat sense dret a aconseguir-ne i veure com els que sí que en tenen no les valoren ha indignat els abonats, que puntualment fa anys que tenen una cita cada cap de setmana amb el seu club. "El que és revenda és pròpiament il·legal: es pot perseguir, denunciar i expulsar del Girona. A més, es poden identificar al 100%, perquè en els anuncis s'indica la localitat. Espero que s'actuï", diu Joan Fonalleres, abonat a Montilivi.

L'assenyalat en aquest cas no és el Girona, víctima del cas: qui té el poder són els seus socis, i l'afició també tem que la majoria d'aquestes entrades acabin sent propietat d'aficionats blaugranes i que l'estadi es converteixi en un punt de suport per a l'equip rival. "El principal problema és ètic. Si realment estimes el Girona, no compres entrades per a gent que saps que no animarà el teu equip. Si fas això, no ets del Girona. Tots hem anat a camps actuant com a visitant en localitat per a aficionats locals, però no pot passar com en el Barça contra l'Eintracht, que van ser majoria. Cal posar uns límits i activar els mecanismes que siguin necessaris".

Fonalleres explica que també l'han temptat. "Jo he quedat malament amb amics i familiars que me n'han demanat, i he dit que no per principis. A casa meva no vull passar vergonya. Esclar que el culpable és el soci, que prefereix guanyar quatre duros a canvi de perjudicar el seu equip, o aquell que vol quedar bé amb coneguts que mai han anat a Montilivi sense saber les conseqüències que comporta. Però opino que el club n'és responsable indirectament i ha d'actuar i prendre mesures perquè això no passi", afegeix.

"Cal mà dura, s'haurien d'expulsar"

El Girona no té experiència en aquests casos, ja que no hi ha gaires precedents en els quals agafar-se. "Gairebé mai ha passat, perquè l'estadi s'omple en comptades ocasions. Però és greu i el club hauria de donar exemple. Només el fet que et plantegis revendre una entrada ja indica el tarannà de la persona en qüestió i el poc afecte cap als colors. Aquesta gent no hauria de formar part del club, s'haurien d'expulsar. Cal mà dura", diu Cristóbal Sánchez, president de la Federació de Penyes del club català.

L'emprenyament de l'afició local no només passa per la possibilitat de veure molts aficionats del Barça a les graderies, sinó perquè els mateixos socis del Girona celebrin els gols visitants. "Això em fa molta ràbia. Sabem que hi ha nombrosos aficionats que simpatitzen amb els dos clubs, però si ets gironí i del Girona, jugant a casa, per més que ho respecti no ho puc entendre. Aquí també utilitzem la paraula pujacarros per definir tots aquells que només hi són quan tot va bé i s'alegren dels èxits del club només perquè saben que podran veure segons quins rivals a l'estadi. I tampoc haurien de tenir cap espai, perquè estan prenent el lloc a persones que fa moltes temporades patien en categories inferiors. Aquests sí que haurien de tenir un seient garantit", finalitza.

stats