Fórmula 1
Esports 03/10/2014

El GP del Japó de Fórmula 1, pendent de l'evolució del tifó 'Phanfone'

Equips i organitzadors estan reunits i poden decidir, si es confirma la tempesta per a diumenge, suspendre la cursa nipona

Ara
1 min
A l'espera de saber si hi haurà Gran Premi del Japó, els pilots estan fent els entrenaments lliures a Suzuka / CLIVE MASON / GETTY

BarcelonaEl Gran Premi de Fórmula 1 del Japó està pendent de l'evolució del tifó 'Phanfone'. La prova, amenaçada per les previsions meteorològiques, es pot arribar a suspendre si es confirma que la tempesta passarà pel circuit de Suzuka diumenge al matí.

El tifó, de categoria 4-5, té ratxes de vent de més de 230 quilòmetres per hora i preveu tocar terra aquest cap de setmana. Les previsions inicials són que passi pel circuit de Suzuka aquest diumenge al matí. Per la qual cosa, si no canvia de trajectòria, serà impossible disputar la prova de Fórmula 1.

Al llarg d'aquest divendres, els responsables del FOM (Formula One Management, l'empresa organitzadora de la competició), de la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil) i dels equips estan reunits per analitzar-ho.

Si les previsions es confirmen, l'opció més segura és que es cancel·li la prova. Una altra opció és córrer el mateix dissabte, després dels entrenaments oficials. Una opció que seria el pitjor dels mals, ja que almenys es podrien complir els compromisos publicitaris tot i que no s'emetria la prova en l'horari previst inicialment per les televisions. De totes maneres, la FOM no ho veu amb bons ulls i prefereix córrer (si es pot) diumenge encara que s'hagin de modificar els horaris.

La darrera opció, la de traslladar la cursa a dilluns, va quedar descartada. En aquest cas es tracta d'un problema logístic: el cap de setmana següent es disputa el Gran Premi de Sotxi (prova que debuta al calendari) i no hi hauria temps de traslladar el material dels equips del Japó a Rússia.

stats