BARÇA
Esports 28/08/2015

Leo Messi amplia la col·lecció particular per golejada

És designat millor jugador de la UEFA amb el 91% dels vots

Martí Molina
2 min
Messi va recollir el tercer guardó de la UEFA que l’acredita com el millor jugador de la temporada 2014-2015.

BarcelonaQue Leo Messi guanyaria el premi al millor jugador en competicions UEFA era previsible. L’únic dubte era saber per quina diferència. I el triomf va ser per golejada. Ni més ni menys que el 91% dels vots. L’argentí va aixecar per tercera vegada el guardó després de superar amb contundència Luis Suárez -segon- i Cristiano Ronaldo -tercer- en la votació que van fer els periodistes esportius de cada federació adscrita a la UEFA.

No va ser l’únic premi que es va adjudicar el davanter de Rosario, que també va imposar-se en la votació -en aquest cas feta pels internautes- del millor gol: el regat sec a Boateng a la semifinal de la Champions contra el Bayern i la definició posterior, picant la pilota per sobre del porter Neuer. El segon gol que marcava Messi aquella nit del 6 de maig al Camp Nou, que servia per sentenciar l’accés dels blaugranes a la final de Berlín.

Messi va ser designat el millor jugador perquè va ser determinant en els tres títols que va aixecar el Barça la temporada passada. En total, 58 gols en 57 partits. I rubricant-ho amb l’actuació a la Supercopa d’Europa de Tbilissi, en què va anotar dos gols de falta directa contra el Sevilla. “Ha sigut un any increïble. No sé si el Barça té un secret o no, però sí que sé que vam treballar molt per aconseguir els objectius”, comentava el davanter argentí amb el trofeu platejat als dits. “Sento una gran alegria. Vull donar les gràcies als companys. Part d’aquest trofeu és d’ells. Sense el vestidor no seríem aquí”, afegia Leo Messi després de la gala.

És la tercera vegada que Messi aixecava aquest guardó, que ja havia aconseguit el 2009 -aleshores es deia Millor Jugador de Club- i el 2011 -ja amb el nom actual-. L’argentí, acompanyat dels altres finalistes, va assistir a la gala de Mònaco on es va fer el sorteig de la fase de grups de la Champions. Coneguts els rivals del Barça, va ser el torn dels reconeixements individuals. Leo Messi, Luis Suárez i Cristiano Ronaldo van pujar a l’escenari per esperar l’escrutini, i Michel Platini -president de la UEFA- va obrir el sobre on constava el nom del guanyador. El seu company Suárez es va afanyar a felicitar-lo, mentre que Cristiano, que havia aconseguit el trofeu l’any anterior, s’ho mirava des d’un segon pla.

Leo Messi va aconseguir el guardó per mèrits propis i també es preveu que s’imposi a la votació de la Pilota d’Or, que designa el millor futbolista a escala mundial de l’any en curs. Si es compleixen els pronòstics, seria la seva cinquena Pilota, que hauria d’afegir a les tres Botes d’Or al màxim golejador de la temporada i al guardó com a millor jugador del Mundial del Brasil de l’any passat.

stats