FÓRMULA 1
Esports 12/10/2014

Lewis Hamilton no té rival a Rússia i suma el quart triomf consecutiu

El britànic, més líder del Mundial, s'imposa per davant de Nico Rosberg i de Valtteri Bottas. Mercedes s'assegura el títol del Mundial de constructors

Ara
2 min
Rosberg ha comès una errada i Hamilton ha guanyat la cursa amb facilitat / MARK THOMPSON / GETTY IMAGES

BarcelonaLewis Hamilton s'ha convertit en el primer guanyador del Gran Premi de Rússia. El pilot de Mercedes ha aconseguit el quart triomf consecutiu de la temporada al circuit de Sotxi i s'allunya una mica més al capdavant del campionat del món. Així, quan falten tres curses per al final del Mundial, Hamilton té 17 punts d'avantatge sobre Nico Rosberg, que aquest diumenge ha estat segon.

De fet, Rosberg, que arrencava des de la segona posició de la graella, ha intentat des de la primera volta situar-se primer. Ho ha intentat tot just en el primer revolt: s'ha situat primer però ha comès una errada que l'ha obligat a clavar els frens. "Tinc vibracions", reconeixia per ràdio una mica més tard el pilot alemany. I és que la frenada li havia deixat els pneumàtics destrossats i havia d'entrar a boxs, de manera que ha perdut la primera posició.

Hamilton, doncs, no ha tingut rival. Ell ha fet la seva cursa amb completa tranquil·litat mentre Rosberg havia de suar per anar escalant posicions. La sort de l'alemany ha estat que el circuit de Sotxi no degrada gaire els pneumàtics i, per tant, amb una aturada per canviar les gomes n'ha fet prou.

El podi l'ha completat Valtteri Bottas amb el Williams. Fernando Alonso ha acabat sisè, si bé Ferrari ha tornat a cometre una errada, que ha fet que l'asturià perdés més temps del compte a boxs quan ha entrat a fer el canvi de pneumàtics.

Mercedes, campió del Mundial de constructors

Amb el doblet de Hamilton i Rosberg a Rússia, Mercedes ha aconseguit matemàticament proclamar-se campió del món de constructors. Aquest ha estat el novè doblet dels pilots de l'escuderia de Brackley, que condueixen un cotxe que ara per ara no té rival a la graella.

stats