PRIMERA DIVISIÓ
Esports24/10/2011

El Llevant suma la sisena victòria a Vila-real i ja és líder en solitari (0-3)

Toni Padilla

Barcelona.L'equip amb menys pressupost de Primera Divisió és el líder en solitari de la Lliga BBVA, per davant del Barça i del Madrid. El partit del Llevant al Madrigal era l'últim de la jornada, i tothom n'estava pendent. Si guanyaven els granotes es posarien líders en solitari gràcies a l'empat del Barça de dissabte -compartien lideratge fins llavors-, i si no ho feien, seria el Reial Madrid qui encapçalaria la Lliga. Però els granotes estan en ratxa (sis victòries seguides) i tot els surt bé, i amb confiança, fins i tot un equip modest pot fer grans coses. Ahir el Llevant va guanyar al camp del Vila-real (0-3) amb un recital de joc al contracop que va deixar els groguets molt tocats i setzens a la classificació.

L'altre equip de la ciutat, el València, va salvar un punt just a l'últim minut de partit davant l'Athletic Club de Bielsa. Els bascos van avançar-se gràcies a Munian ja entrada la segona part, però Soldado va fer el gol de l'empat amb una preciosa assistència de Banega. L'equip d'Unai Emery va perdre l'oportunitat de fer-se amb la quarta posició amb aquest empat. Els bascos, per la seva banda, ja fa sis partits oficials que no perden. També van empatar 1-1 l'Atlètic de Madrid i el Mallorca, amb el colombià Falcao marcant el seu cinquè gol en lliga per donar un punt als locals. La jornada l'havia obert el Rayo Vallecano amb un clar triomf 0-2 al camp d'un Betis que ja suma quatre derrotes consecutives. L'Osasuna, per la seva part, es va cruspir el Saragossa per 3 a 0 en un partit en què destaca la polèmica del tercer gol, marcat quan, amb un jugador del Saragossa sobre la gespa, els navarresos no van voler tirar fora del camp la pilota.