BarcelonaLa meteorologia ha acompanyat els 33.000 corredors populars que aquest matí de diumenge han omplert els carrers de Barcelona per participar en la 44a edició de la Cursa d'El Corte Inglés. L'esdeveniment ha començat a les 9 h amb una temperatura una mica inferior als 20 graus i els núvols han permès que la xafogor no incrementés encara més l'esforç que han fet els atletes per completar els 10 quilòmetres urbans pel mig de la capital catalana.

La sortida ha estat a l'avinguda Diagonal, 617, a l'altura de la plaça Maria Cristina, i els tres primers quilòmetres s'han fet per aquesta artèria barcelonina, fins a girar per passeig de Gràcia. S'ha continuat pel carrer Aragó, després per la Gran Via de les Corts Catalanes i, finalment, pel carrer Casp, que ha encaminat els corredors cap a l'arribada d'un recorregut caracteritzat per les rectes llargues, i que ha tingut només set corbes. Aquesta versió del recorregut es fa des del 2022 i permet temps més competitius que abans, quan es pujava a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

Això ha ajudat els registres dels vencedors d'enguany. El marroquí Younes Kniya s'ha imposat en la categoria masculina amb un temps de 29 m 47 s, 13 segons menys que la marca que va fer el letó Dmitrijs Serjogins el 2022, que era el rècord absolut fins ara de la Cursa d'El Corte Inglés. Però Kniya no comptarà oficialment com a guanyador de la prova perquè no està inscrit a la Federació Catalana d'Atletisme. Aquest títol l'ostentarà el segon classificat, el basc Pablo Salaverría, amb un temps de 30 m 23 s. En la categoria femenina, la guanyadora ha estat la catalana Meritxell Soler, amb un temps de 32 m 44 s, que ha sumat la seva segona victòria en la cursa barcelonina. Soler va vèncer el 2022 amb un temps de 32 m 33 s, que encara és el rècord femení de la prova.

Aquest any la recaptació de la Cursa d'El Corte Inglés va destinada a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA. "Els polítics s'han de posar les piles. La investigació és la clau. Es gasten diners en coses que no són tan importants com la vida de les persones", ha dit l'exporter del Barça Juan Carlos Unzué, afectat per l'ELA, en declaracions a Esport3 a la línia de sortida de la cursa.

Abans de començar és important fer un bon escalfament.
La recaptació de la cursa anirà destinada a la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls.
Els primers corredors arrencaven a les 9 del matí.
La Cursa d'El Corte Inglés ha tingut un convidat especial.
La cursa ha recorregut 10 quilòmetres entre El Corte Ingés de Diagonal i el de plaça Catalunya.
33.000 persones han participat en l'esdeveniment esportiu, 7.000 més que l'any anterior.
Ningú s'ha volgut perdre la cursa.
Es tracta d'una cursa popular on la competitivitat queda en un segon pla.
L'equip de l'ELA ha sigut 'finisher'.
Aquest repte personal fa que molts participants acabin ben cansats.
stats