MOTOGP
Esports 18/08/2013

Márquez: "Cal aprofitar totes les oportunitats que tingui i després veurem què passa al final del campionat"

El pilot de Cervera, líder del Mundial de MotoGP, diu que a Indianapolis s'ha sentit "molt còmode gaudint de les derrapades i de la moto"

Efe
2 min

IndianapolisMarc Márquez, líder del mundial de MotoGP i guanyador del Gran Premi d'Indianapolis, ha explicat després de la cursa que "tenia clar que calia mantenir la calma al principi".

"El pla el tenia clar –ha reconegut Márquez–: era intentar mantenir la calma al principi, ja que sabia que amb el dipòsit ple de gasolina tenia alguns problemes al davant, no anava amb la mateixa confiança, però també sabia que quan passessin cinc voltes ja tornaria tot a la normalitat".

"Així que he tingut paciència per aguantar darrere d'ells, he intentant reservar els pneumàtics al màxim, sobretot el posterior, i quan ja m'he trobat bé, amb les mateixes sensacions que tenia durant els entrenaments, he intentat avançar, però he vist que Jorge em podia seguir i he premut una mica més", ha explicat.

"Quan he baixat els temps, ja al final, m'ha servit per gaudir de les derrapades i d'aquesta moto camí de la victòria", ha assegurat somrient Márquez.

El pilot de Repsol Honda s'ha adjudicat la victòria en totes les curses que s'han disputat als Estats Units aquesta temporada i per això ha comentat jocós: "La veritat és que no sé per què aquest país em va bé. A 125 no em va anar gaire bé, però a Moto2 ja vaig guanyar i ara a MotoGP encara més, i sempre és bo tenir bones sensacions quan vas a un país o a un determinat circuit".

Pel que fa a la cursa, Marc Márquez ha comentat que ha passat els seus rivals on s'ha trobat més fort, ja que "els dos avançaments han sigut molt similars". "Simplement anava darrere d'ells i els he estudiat una volta per no passar-los on no hi hagués buit, i com que hi havia tota una cursa al davant no volia cometre errors", ha indicat.

Un Gran Premi més d'experiència encara no serveix al pilot de Repsol per admetre que coneix plenament la seva nova moto de MotoGP, tot i que assegura que ara està "en un punt" en què es comença "a trobar molt, molt còmode amb la moto".

"He vingut aquí i m'he seguit trobant molt còmode, derrapant, encara que ara vénen dos circuits diferents en què esperem que seguim en la mateixa línia, però som conscients que en aquests dos circuits Jorge [Lorenzo] i Yamaha marcaran la pauta i nosaltres intentarem sumar el màxim de punts", ha indicat.

La seva consolidació al capdavant de la classificació li permet reconèixer que pot ser un dels aspirants, encara que no té la pressió de ser-ho. "Benvingut sigui aquest problema. Sí que és cert que estem líders i aquí sabia que tenia una bona oportunitat per aconseguir els 25 punts i l'he aprofitat. Cal aprofitar totes les oportunitats que tingui i després veurem què passa al final del campionat, però no tinc cap pressió d'aconseguir res aquest any sí o sí, el que vingui benvingut sigui, però esclar que ara pensem en el títol", ha reconegut Marc Márquez.

stats