Moto3
Esports 23/10/2012

Maverick Viñales demana disculpes a través d'un comunicat oficial i diu que volarà a Austràlia

El pilot català de Moto3 fa marxa enrere en la seva decisió de trencar unilateralment amb el seu equip i assegura que torna per "lluitar pel subcampionat"

Ara
2 min
Maverick Viñales, al circuit de Jerez / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO

BarcelonaMaverick Viñales, el pilot català de Moto3 que el cap de setmana passat va decidir trencar de manera unilateral el seu contracte amb l'equip Blusens Avintia –i abandonar el Mundial–, ha fet marxa enrere i aquest dimarts ha confirmat a través d'un comunicat que volarà cap a Austràlia i disputarà les dues últimes curses que queden.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "En primer lloc voldria demanar disculpes públiques i sinceres a tots aquells a qui, amb el meu comportament a Sepang, hagi pogut decebre o perjudicar. Sóc aquí per donar la cara, demanar perdó públicament i assumir els meus errors".

El pilot viatja aquest mateix dimarts cap a Austràlia per “continuar lluitant amb el meu equip, Blusens Avintia, pel subcampionat del món, perquè hi ha molta gent que s'ho mereix, des de patrocinadors i tècnics fins a l'afició”.

Sobre l'incident del Gran Premi de Malàisia, quan divendres no es va presentar al 'box' per iniciar els entrenaments lliures, i posteriorment marxar cap a Catalunya, Viñales ha dit que el fet de “marxar precipitadament no va ser, sens dubte, una acció gens encertada. I a la tensió generada per la meva situació a l'equip, se m'hi va sumar un estat de ràbia i frustració tan gran que, sens dubte, no era la situació ideal per pujar a la moto i pilotar-la al límit”, afegeix.

“He comès un error, perquè si bé no estava mentalment preparat per pujar a la moto, no hauria d'haver abandonat el circuit de Sepang, ni fer algunes declaracions en calent i, per això, vull demanar disculpes pel mal que involuntàriament hagi pogut causar, a tots els aficionats, als membres del meu equip Blusens Avintia, a FTR, a Honda, als promotors del Campionat i, sobretot, als patrocinadors de l'equip”, diu Viñales al comunicat oficial.

El futur incert de Viñales

El pilot català ha confirmat que torna per a aquestes dues últimes curses del Mundial de Moto3, però el seu futur –té encara un altre any de contracte amb el seu equip– no està gens clar. De fet, el seu comunicat conclou dient que “per acabar, vull manifestar el meu desig ferm de solucionar de manera amistosa tots els problemes sorgits amb l'equip, i així poder-me concentrar a pilotar la meva moto de carreres, que és el que realment m'agrada i sé fer”.

Així, és una incògnita –encara– saber si la temporada vinent el pilot vol continuar vinculat al seu equip o, com va dir a Malàisia, intentarà desvincular-se'n per continuar la seva carrera en una altra escuderia del Mundial.

stats