Motor

Red Bull reacciona, i el primer accident greu de la nova era: els apunts de la 'qualy' del GP de l'Aràbia Saudita

Checo Pérez aconsegueix la seva primera pole en deu anys a la Fórmula 1

2 min
Sergio Pérez, primer mexicà en fer-se amb una "pole position" a la F1

BarcelonaLa nova era de la F1 no deixa de sorprendre'ns. Deu anys després del seu debut al Gran Circ, Checo Pérez s'ha adjudicat la pole en un dia marcat pel greu accident de Mick Schumacher i l'entrada a l'infern de Mercedes.

Checo Pérez sortirà des de la 'pole'

Per primer cop en la seva carrera esportiva a la Fórmula 1, Sergio Checo Pérez sortirà des de la primera posició en la graella de sortida. Amb un temps excepcional, deixant enrere els Ferraris que estaven marcant el pas, el mexicà ha decidit tirar pel dret i endur-se el millor temps de cara al Gran Premi de l'Aràbia Saudita. Darrere seu, Charles Leclerc i Carlos Sainz, intractables des de l'inici de temporada, l'assetjaran per intentar pispar-li el liderat de la cursa. El pilot de Red Bull, però, comptarà amb l'ajuda del seu company de box, Max Verstappen, que surt des de la quarta posició.

Mick Schumacher pateix un greu accident

El pilot de Haas ha xocat en el revolt 12 del circuit de Corniche. El pilot alemany, fill del set cops campió del món Michael Schumacher, ha perdut el control del seu monoplaça a gran velocitat (en aquesta corba arriben a 270 km/h) i ha xocat amb els murs del traçat. Després de l'impacte no es movia del cotxe i les imatges de televisió han deixat d'enfocar l'accident. Les sensacions no eren bones. El cotxe ha quedat totalment destrossat i s'ha arribat a partir quan la grua l'ha aixecat per retirar-lo de l'asfalt. Fonts de l'organització de la F1 han informat que el pilot estava conscient, minuts abans que el traslladessin a l'hospital per fer-li proves mèdiques per acreditar que no patia cap lesió.

Hamilton està de pega

El set cops campió del món ha quedat fora en la Q1. El britànic ha passat d'estar a punt de guanyar el Mundial la temporada passada a fer una de les pitjors actuacions al volant en la seva carrera. Els Mercedes no aixequen el cap. El de Stevenage no ha pogut superar la primera tanda de classificació i ha quedat fora després del bon temps de Stroll, que l'ha relegat fora de la zona de temps. El britànic, que sortirà 16è, queda pràcticament fora de la lluita pel Gran Premi de l'Aràbia Saudita. El seu company d'equip, George Russell, ha aconseguit domar el cotxe de la marca alemanya i patirà des de la sisena posició.

stats