Motor

Verstappen guanya la cursa a l'esprint i fastigueja Ferrari

El de Red Bull supera Leclerc en l'última volta i sortirà primer en la cursa de diumenge

2 min
Max Verstappen guanya la cursa a l'esprint

BarcelonaLa cursa a l'esprint ha sigut l'avantsala del Gran Premi de l' Emília-Romanya d'aquest cap de setmana al circuit d'Imola. Una cursa a 21 voltes, gairebé 100 km, amb poc a guanyar i molt a perdre. Tot i que aquest any els vuit primers sumen punts al Mundial, les possibles factures de cara a la cursa de diumenge (15 h, DAZN) poden ser massa altes. Els pilots i els equips no volen córrer riscos i, com a mínim, busquen mantenir la posició aconseguida en la classificació d'aquest divendres passat.

La sortida ha sigut neta i desordenada. Leclerc ha aconseguit col·locar-se primer per davant de Max Vertsappen mentre la resta dels seus rivals han avançat en ziga-zaga. Amb l'intercanvi de posicions, Fernando Alonso ha perdut posicions després de no poder sortir a temps mentre Sainz ha avançat en la fila de cotxes. Quan els monoplaces s'han col·locat en trenet, abans que s'acabés el primer gir, Pierre Gasly i Guanyu Zhou han topat. El pilot xinès ha quedat encastat contra el mur, amb el cotxe fet un nyap, amb la part de darrere del seu Alfa Romeo xafada contra la paret.

Amb el safety car en pista, els cotxes han vist com les seves gomes anaven sumant quilòmetres. Amb els cotxes a punt després d'unes voltes lentes i de gestió darrere el cotxe de seguretat, la cursa s'ha reprès sota la batuta de Leclerc. El monegasc ha agafat el liderat i ha mantingut la primera posició fins que quedaven dos girs per al final. Vertsappen ha cuinat a foc lent l'avançament. Primer ha buscat la zona idònia per superar el Ferrari i després, per l'exterior, ha superat el líder del Mundial. El neerlandès sortirà primer, per davant del Ferrari de Leclerc.

Tot just darrere dels dos pilots que ara lideren la classificació general sortirà Sergio Checo Pérez, després de remuntar des de la part baixa de la graella. A més de la gran cursa de Checo per recuperar posicions, el protagonista ha sigut Carlos Sainz. El madrileny ha sigut qui més avançaments ha completat amb èxit i sortirà just darrere del Red Bull del mexicà.

Mentre Red Bull i Ferrari no paren de sumar bones sensacions –i punts–, Mercedes ha desaparegut de les primeres posicions en cursa. George Russell, onzè, i Lewis Hamilton, catorzè, han passat a sobreviure amb els seus monoplaces. Tots dos piloten amb un cotxe ben diferent del que tenia Hamilton l'any passat i que li va permetre disputar-se el Mundial amb Verstappen. Lluny queda l'època en què les fletxes platejades lideraven el Mundial o les curses.

stats