Eurocopa 2022
Esports20/07/2022

La selecció espanyola, eliminada de l'Eurocopa després de caure contra Anglaterra (2-1)

L'equip dirigit per Jorge Vilda va resistir fins al 84, quan les angleses van igualar el marcador per sentenciar els quarts a la pròrroga

BarcelonaLa cara de desesperació d'Aitana Bonmatí ha resumit a la perfecció una eliminatòria desconcertant. La selecció espanyola, després del seu millor partit en tota l'Eurocopa, ha vist com Anglaterra ha remuntat en poc més de 10 minuts un partit que semblava fet per enviar l'equip dirigit per Jorge Vilda cap a casa (2-1). El marcador ha acabat sent massa cruel i molt poc just amb un conjunt que ha aconseguit saber, per fi, a què vol jugar.

Quan Espanya s'ha tret de sobre la pressió de ser la favorita, de tenir el deure de guanyar, és quan l'equip ha funcionat sobre la gespa. Les futbolistes comandades per Vilda han sabut fluir en el partit més complicat des que va començar l'Eurocopa, però no s'han pogut endur el bitllet a semifinals de la competició europea. Els pronòstics eren favorables a Anglaterra abans que comences l'eliminatòria. La seva contundència durant la fase de grups les presentava com a favorites (i gairebé guanyadores) del partit. Si hi sumem el paper discret d'Espanya en una fase prèvia molt per sota del nivell esperat, s'esperava un partit desigual on les angleses s'enduguessin el matx sense gaire esforç. Res més lluny de la realitat.

Cargando
No hay anuncios

El partit ha començat amb incomoditat per als dos conjunts. Durant els vint minuts inicials, Espanya ha cedit el control de la pilota a les amfitriones, cosa a la qual no estan avesades. A remolc, el conjunt dirigit per Jorge Vilda ha reaccionat al veure que les arribades rivals a la porteria eren ínfimes i sense perill. Amb les blaugranes Aitana Bonmatí i Patri Guijarro com a fars, i la contundència de Mapi León i Irene Paredes en defensa com a assegurança, la selecció estatal ha tirat endavant amb determinació. L'últim quart d'hora abans del descans, l'equip espanyol ha mantingut una connexió fluida entre línies, encara que sense concretar cap acció de perill clara.

Cargando

Segona part d'infart

Els segons 45 minuts han sigut molt més fluids. El joc ha estat el pal de paller dels dos equips, conscients que ja no hi havia opció per a l'especulació. Un dels dos aspirants per endur-se l'Eurocopa havia de quedar fora. Després d'una primera part travada, la pilota ha passat a ser la protagonista. Les futbolistes dirigides per Jorge Vilda han sortit amb una marxa més, amb més convicció davant una necessitat compartida. La pilota ha començat a lliscar sobre la gespa amb gust i delicadesa fins que, aprofitant els espais d'una Anglaterra incòmoda, la pilota ha arribat a les botes d'Athenea del Castillo, que ha superat Daly amb un toc subtil. En la internada a l'àrea, quan semblava disposada a xutar, ha fet una passada enrere perquè Esther González definís a plaer al costat dret d'Earps.

Cargando

Amb la diana, la banqueta de la selecció espanyola demanava calma. "Cap! Cap!", cridaven les suplents de fora del rectangle de joc. El partit es posava de cara, però contra les angleses no es pot cantar mai victòria abans d'hora. Minut a minut Anglaterra s'ha anat acostant a la porteria de Sandra Paños fins que, en el 84, Ella Toone, a plaer, ha empentat la pilota al fons de la xarxa des de l'àrea petita. La desesperació tornava a les cares de les futbolistes de Vilda quan no hi havia temps per més: els quarts es decidirien a la pròrroga.

Cargando

En el temps extra, però, Anglaterra ha tingut les idees més clares. Després d'abdicar durant gran part del segon temps, les amfitriones no tenien cap intenció de deixar-li el camí fàcil a la selecció espanyola. En els primers compassos de la pròrroga, Georgia Stanway ha fet que les il·lusions del conjunt estatal s'esvaïssin de cop. Amb el 2-1, Espanya s'ha bolcat en terreny anglès, però cap pilota ha acabat de veure porteria. L'equip de Vilda torna cap a casa amb el cap ben alt però amb un regust massa amarg.