Esports Futbol 12/07/2022

Derrota dolorosa de la selecció espanyola davant Alemanya (2-0)

El conjunt de Vilda no ha pogut superar el primer gran rival que s'ha trobat a l'Eurocopa

2 min
Patri Guijarro i Laia Aleixendri durant el partit

BarcelonaL'Eurocopa està sent dura amb la selecció espanyola. Les futbolistes dirigides per Jorge Vilda demanaven calma abans de la cita europea en què tothom les situava com a favorites per endur-se el trofeu. Elles, però, reiteraven que encara no s'havia aconseguit res per sotmetre-les a tanta pressió. El partit contra Alemanya es plantejava com una prova de foc per veure quin és el nivell real de l'equip respecte a les grans seleccions europees consolidades. El duel ha sigut agredolç: una derrota dolorosa (2-0) que ha entelat el bon joc desplegat pel conjunt integrat majoritàriament per futbolistes blaugranes (o amb passat culer).

Com en el debut d'Espanya a l'Eurocopa, on l'equip es va veure obligat a remuntar contra Finlàndia, el resultat ha començat contrari al conjunt estatal. En el minut dos de partit Alemanya ha vist porteria en la primera acció de perill. Sandra Paños ha intentat treure la pilota controlada enganxada a la porteria, però ha errat en l'enviament, que ha acabat amb l'esfèrica als peus de Klara Bühl dins de l'àrea. La davantera no ha perdonat l'error de la portera culer i ha rematat a plaer per enviar la pilota al fons de la xarxa. Per sota en el lluminós, el conjunt de Jorge Vilda ha intentat sortir de pressa per capgirar la situació. Amb diverses arribades, la selecció espanyola ha sigut poc contundent en els metres finals i no ha posat contra les cordes la portera rival, Merle Frohms.

Molt futbol però cap gol

La segona diana de les alemanyes ha arribat quan faltaven pocs minuts per enfilar el camí cap als vestidors. El seu gran perill són la pilota aturada i les jugades assajades, i així ha arribat el segon gol. Alexandra Popp, capitana i arma letal del conjunt de Martina Voss-Tecklenburg, ha rematat de cap, gairebé d'esquena a la porteria de Paños, un córner que ha signat el 2-0. Dos remats a porta, dos gols per a les alemanyes. La seva efectivitat ha sigut aclaparadora davant una selecció espanyola que no ha acabat de perfilar els seus xuts entre els tres pals i que ha tingut la creu en la porteria amb una Sandra Paños que no ha tingut el dia.

En la represa, el conjunt espanyol ha mantingut el control de la pilota. Amb una medul·lar guiada per una excepcional Patri Guijarro, l'equip de Vilda ha sigut qui ha proposat joc. Amb combinacions precises i transicions ràpides, a poc a poc s'han anat assentant en terreny rival, mentre que Alemanya ha suggerit ben poca cosa. Les ocasions de perill han plogut a favor de la roja, però la manca de sort i el poc encert les han deixat per darrere en el marcador. Han intentat escurçar distàncies un cop i un altre, però o bé la portera alemanya ha refusat sota pals o bé l'esfèrica ha sortit desviada fora de la porteria.

Mentre el futbol l'ha proposat Espanya, Alemanya ha aprofitat accions aïllades i una defensa sòlida per segellar una derrota frustrant per al conjunt estatal. Els errors es paguen cars a l'Eurocopa i el conjunt de Vilda ha topat contra el primer mur en la competició continental.

stats