Esports 08/07/2022

La selecció espanyola s'estrena a l'Eurocopa amb un victòria amb regust culer (4-1)

Debut dolç del conjunt estatal davant Finlàndia amb quatre gols de segell blaugrana

2 min
Aitana Bonmatí celebrant el gol contra Finlàndia

CiutadellaLa selecció espanyola s'ha estrenat a l'Eurocopa amb una victòria contundent davant Finlàndia (4-1). Amb un futbol que beu de les futbolistes del Barça, que conformen gran part de la plantilla, el conjunt dirigit per Jorge Vilda ha encetat el seu camí cap a la corona europea sota l'atenta mirada d'Alexia Putellas, lesionada de gravetat, des de la grada.

L'Eurocopa, en realitat, però, ha començat a contrapeu per la roja. El conjunt estatal, favorit en les apostes, s'ha plantat a la gespa del Milton Keynes acusant la gran absència de Putellas i amb dificultats per trobar-se sobre la gespa. Instants després d'una primera ocasió espanyola gairebé sobre el xiulet inicial, al segon 50 de partit, ha arribat la sorpresa amb el gol de Sallstrom. La finlandesa ha aprofitat un error en la posició de Mapi León per superar Paños. El combinat espanyol, però, no ha abaixat els braços. Amb Alexia ben atenta a prop de la banqueta, vestida amb la samarreta de Virgina Torrecilla i acompanyada d'unes crosses, el conjunt de Vilda ha reaccionat a cop d'insistència.

Amb dos gols de cap de dues blaugranes s'ha capgirat el marcador. Primer, Irene Paredes ha aprofitat el novè córner del partit per tornar a posar la igualtat en el marcador. La capitana ha culminat una centrada de Mariona per recompondre les sensacions de l'equip. Pocs minuts després, tot just abans de la mitja part, Aitana Bonmatí ha signat un golàs per consolidar la remuntada. Amb un cop de cap bombejat des del punt de penal i després de guanyar l'esquena de les defenses finlandeses, la de Sant Pere de Ribes ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa, i just després s'ha dirigit cap a la grada per celebrar la diana amb Alexia.

El segon temps ha sigut un passeig per a Espanya, que ha dominat l'esfèrica ja amb les idees més clares. La tercera diana ha nascut de les botes de Mapi León, que, de nou a pilota parada, ha centrat perquè Lucía García rematés amb el cap per signar el 3-1. La superioritat ha sigut clara i la cirereta del pastís l'ha posat Mariona Caldentey des dels onze metres a pocs segons que la col·legiada assenyalés el final del partit.

stats