Eurolliga
Esports 01/11/2013

"És una derrota dolorosa": Xavi Pascual analitza la desfeta contra el Nanterre, en 10 frases

L'entrenador del Barça de bàsquet analitza l'ensopegada al Palau Blaugrana

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaXavi Pascual, entrenador del Barça de bàsquet, analitza la sorprenent derrota contra el Nanterre en 10 frases.

1. "En l'últim quart ens hem diluït, hem perdut la personalitat en el joc i hem perdut referències. Hem fet 3/7 en tirs lliures i hem anotat només 7 punts, que és inadmissible per a un equip com nosaltres que vol guanyar. Ens hem desdibuixat del partit quan hem sentit la pressió. Amb pressió, hem pres pitjors decisions. Si perds la personalitat o el caràcter acabes perdent. És una derrota dolorosa per a nosaltres".

2. "Ens hem bloquejat progressivament quan hem sentit més pressió i hem perdut pilotes ingènues en moments molt importants de partit. Quan arriben aquestes situacions l'equip petit es creix i el gran cada vegada sent més pressió".

3. "Hi ha coses que han passat que no són massa entrenables, com la pèrdua de la personalitat, que és més producte de la novetat de jugar a casa. Hem d'aprendre a conviure amb això".

4. "Esperem que sigui un accident, però és cert que quan hem entrat en un moment de debilitat i de pressió no hem sabut canviar el signe del partit. Hi ha jugadors que són capaços de fer les coses millor".

5. "La penalització de qualsevol derrota és molt gran. Una derrota a casa pesa molt, però l'objectiu ha de ser classificar-nos".

6. "El que més em preocupa és que l'equip ha perdut la personalitat en un moment de debilitat. Ens hem anat diluint d'una manera inexplicable".

7. "El Nanterre no m'ha sorprès. L'encert ha definit el partit. Nosaltres hem fallat alguns tirs lliurats i ells han tingut un percentatge més elevat. El menys sorprès del rendiment del Nanterre sóc jo, que sóc el que més els ha vist jugar. Si alguna cosa em sorprèn és el nostre últim quart".

8. "Hem de seguir creixent, cada partit ha sigut diferent, però en general hem fet les coses de manera correcta. Fins avui, el guió era previsible, però el partit d'aquest dijous ens deixa un sabor de boca dolent i ara veurem les coses molt pitjor del que en realitat estan. Ara hem de treure el caràcter i la personalitat".

9. "El cansament no té res a veure. Tenim algun jugador amb més molèsties físiques que un altre, però això no pot servir d'excusa".

10. "No tinc la mateixa sensació que a Badalona. L'equip ha treballat i els primers 30 minuts obeeixen a un guió normal de partit. A l'últim quart hem desaparegut i hem perdut la personalitat, però no per no voler sinó perquè no hem sigut capaços de superar una situació adversa que, com una espiral, s'ha anat fent més grossa. Quan deixes de jugar per guanyar i comences a jugar per no perdre, apareixen les pors i perds el partit. Hem deixat de ser agressius i de prendre bones decisions".

stats