Estils 24/11/2015

Quin restaurant aconseguirà una estrella Michelin?

Tot a punt per a la gala de la 'Guia Michelin' que aquest dimecres anunciarà quins restaurants de l'Estat entren al seu Olimp

Thaïs Gutiérrez
2 min
Els germans Roca tenen tres estrelles des de l'any 2009 / CÈLIA ATSET

BARCELONAEls daus són a l'aire. Totes les mirades estan posades al tauler. I la decisió està a punt d'arribar. Aquest dimecres 25 de novembre serà una nit d'emocions i decepcions en la presentació de la 'Guia Michelin Espanya i Portugal 2016'. La cita serà a Santiago de Compostel·la, al Parador Hostal dos Reis Católicos, i allà es coneixeran quins restaurants entren a l'Olimp de la Guia vermella, quins es consoliden i quins perden valor. A Catalunya l'any passat ens vam quedar amb la sensació que la Guia havia estat poc generosa: es van perdre quatre estrelles, Jordi Cruz i Paco Pérez es van quedar a les portes de la tercera amb l'Àbac i el Miramar, respectivament. Nandu Jubany i els germans Torres també es van quedar sense segona estrella. Tot això fa que enguany a Catalunya hi hagi l'esperança que la Guia sigui més generosa.

El director de relacions exteriors de la 'Guia Michelin', Ángel Pardo, assegura que en aquesta edició s'ha apostat "pel planter", i en declaracions a Efe afirma que "aquest any el creixement serà en les primeres estrelles, que estan molt repartides per tota la Península, fet que marca la diferència d'un país, perquè això és la banqueta i el futur de la cuina".

Segons Pardo, tampoc s'ha de tenir por "de cap mala notícia", perquè no hi haurà cap "patacada", tot i que sí que reconeix que "es perdran algunes estrelles". Però no en dóna més detalls. Els secrets de la Guia seguiran sent secrets fins dimecres al vespre.

Relleu generacional

L'únic que sembla segur és que la Guia seguirà apostant pel relleu generacional de la cuina espanyola, com ja va fer en l'edició del 2014 en donar la tercera estrella al DiverXo de David Muñoz. L'any passat no hi va haver cap restaurant que aconseguís la tercera estrella, i les expectatives, enguany, són altes.

Actualment, a l'Estat hi ha vuit restaurants amb tres estrelles, entre els quals destaquen dos catalans: El Celler de Can Roca, dels germans Roca, i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda. Ara, molta gent desitja que la tercera estrella sigui per a un restaurant de Barcelona, que a diferència de Madrid, no té cap triestrellat en aquests moments, tot i el seu gran poder gastronòmic i la seva projecció internacional gràcies a la seva cuina.

Opcions dels restaurants catalans

En aquesta edició, els restaurants catalans que aspiren a la tercera estrella són l'Àbac, de Jordi Cruz,; l'Enoteca i el Miramar, de Paco Pérez; el Lasarte, de Martín Berasategui; Les Cols, de Fina Puigdevall, i el Moments, el restaurant de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, a l'Hotel Mandarin.

En la categoria de restaurants que ja tenen una estrella i aspiren a la segona n'hi ha molts, però destaca el Caelis, dins l'Hotel Palace de Barcelona; el Casamar, a Llafranc; el Villa Retiro, a Xerta; el Dos Cielos, dels germans Torres, dins l'Hotel Me; el Tickets, d'Albert Adrià; Els Brancs, a Roses; el Cinc Sentits o Can Jubany, el restaurant de Nandu Jubany. Finalment, entre els que podrien aconseguir la primera estrella hi ha ben posicionats La Taverna del Clínic, el Disfrutar o l'Espai Kru, tots tres a Barcelona.

Si voleu consultar totes les estrelles que hi ha a Catalunya, trobareu la informació aquí.

stats